Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Za vikend Hrvatsku čeka nova promjena vremena: Stiglo je upozorenje za četvrtak

Autor: F.F

Promjenjivo vrijeme nastavit će se i u četvrtak, s povremenom kišom, pljuskovima i grmljavinom, posebno u istočnim krajevima, gdje bi vremenske nepogode mogle biti intenzivnije. Prema Državnom hidrometeorološkom zavodu, najmanja je vjerojatnost za kišu na sjevernom Jadranu.

U kontinentalnim područjima jutro će biti maglovito, dok će vjetar biti uglavnom slab, a na Jadranu umjeren sjeverozapadni. Uz obalu će puhati jugozapadni vjetar. Temperature će se kretati od 14 do 19 °C u unutrašnjosti, te od 17 do 22 °C na Jadranu. Dnevne temperature dosezat će između 24 i 29 °C.

Zbog mogućih jačih pljuskova i grmljavine, izdano je žuto upozorenje za više regija – zagrebačku, osječku, kninsku i dubrovačku. Žuti meteoalarm označava potencijalno opasne vremenske uvjete, pa se građanima savjetuje oprez zbog mogućih snažnih grmljavinskih oluja.

Foto: DHMZ

Promjena za promjenom

“Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom”, upozorava DHMZ.

No, za vikend ponovno – promjene. Početak vikenda donosi toplije i sunčanije vrijeme. Meteorolozi najavljuju pretežno sunčano vrijeme, posebno na Jadranu, uz postupno stabiliziranje i porast temperature. U petak će još uvijek biti lokalnih pljuskova i grmljavine, uglavnom na istoku.

Nevrijeme pogodilo dijelove Hrvatske: Pogledajte kaos u Čazmi, stiglo i upozorenje




Jutarnje magle su moguće u unutrašnjosti. Vjetar će biti slab, a u nedjelju umjeren južni i jugozapadni. Na Jadranu će puhati slab do umjeren sjeverozapadni i jugozapadni vjetar, dok će ujutro mjestimično biti bure, a u nedjelju će vjetar okrenuti na jugo.


IstraMet pak upozorava kako nas za vikend čeka prolazni toplinski val te kako bi negdje temperature mogle dosezati i visokih 35 °C. Ipak, čini se kako će toplo i sunčano vrijeme ponovno biti tu samo na kratko jer isti izvor piše kako bi nas već sljedeći tjedan ponovno mogle “iznenaditi” kiše i oluje.




Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.