Foto: Paun Paunovic / CROPIX

Vakula otkrio kakav vremenski urnebes čeka Hrvatsku: Poslao je važna upozorenja

Autor: M.D.

S novim tjednom stigla je i nova promjena vremena. Kiša, ponegdje i grmljavinska nevremena zahvatila su Lijepu našu, a sudeći po prognozi koju je dao Zoran Vakula za HRT, takvo bi se vrijeme moglo nastaviti tijekom većeg dijela ovog tjedna.

“U utorak u Slavoniji, Baranji i Srijemu promjenjivo i svježije nego u ponedjeljak, osobito u noći i prijepodne uz povremenu kišu, ponegdje i grmljavinu, a poslijepodne više sunčanog vremena. Uz većinom slab sjeverni vjetar najniža temperatura bit će od 16 do 19, a najviša oko 24 stupnja”, prognozirao je Vakula stanje na istoku zemlje te nastavio:

“U središnjoj Hrvatskoj još manje toplo, poslijepodne samo oko 22 stupnja Osjećaj svježine pojačavat će slab do umjeren sjeveroistočnjak te povremena kiša, gdjekad praćena i grmljavinom, posebice u prvom dijelu dana”, dodao je.

Foto: HRT

Pljuskovi i nevremena

Ništa bolje nije ni u gorskim predjelima i na sjevernom Jadranu, gdje je već u noći bilo obilnijih pljuskova s grmljavinom, a ponegdje i nevremena. Slično se vrijeme očekuje i danas prijepodne. Puhat će jugo i jugozapadnjak, a temperatura će se kretati od od 12 do 17 u gorju, auz more 18 do 22 stupnja, da bi poslijepodne dosegla 24 do 27 stupnjeva, u gorju oko 21.

“I u Dalmaciji svježije nego prošlih dana, ali i dalje razmjerno toplo, iako promjenjivije, uz mjestimične pljuskove s grmljavinom osobito na sjevernom dijelu i u unutrašnjosti. Vjetar slab do umjeren, ne samo jugozapadni i jugo, nego ponegdje prolazno i sjeverozapadni, uz obalu i bura, te more malo do umjereno valovito.

Na sunčanijem jugu Jadrana malo vjetrovitije i valovitije, uz temperaturu zraka oko prosječne za doba godine, ujutro čak i malo višom. Iz prolazno više oblaka rijetko gdje može biti kratkotrajnog pljuska”, naveo je Vakula.

Foto: HRT

Nestabilan tjedan

U većini krajeva će ovoga tjedna biti promjenjivo, s povremenom kišom, a ponegdje i s izraženijim pljuskovima s grmljavinom. Meteorolog Vakula je upozorio da su ponegdje moguća i nevremena s tučom. Temperature više neće biti tako visoke kao ovih dana, a ponegdje će najviša dnevna biti niža od najniže jutarnje temperature od vikenda.




Hrvatsku čeka novi vremenski kaos, pripremite se za noć: ‘Oprez, značajna destabilizacija’

“Sredinom tjedna na Jadranu još češći pljuskovi s grmljavinom, uglavnom u srijedu na sjevernom dijelu mjestimice i obilniji, a u petak će ih vjerojatno biti još samo na jugu. Jugo će zamijeniti povremeno umjeren sjeverozapadni i zapadni vjetar, uz obalu lokalno i bura, posebice na sjevernom dijelu.




I na kopnu do četvrtka česta, mjestimice i obilnija kiša, pa i u obliku pljuskova praćenih grmljavinom, gdjegdje i nevremenom, a od petka stabilnije, te nakon mjestimične jutarnje magle i sunčanije, uz pljuskove uglavnom u južnijem području”, zaključio je Vakula.

 

Autor:M.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.