Foto: Robert Fajt / CROPIX, Ilustracija

Strahota na maratonu udruge veterana: ‘Vrijeđao je Hrvate pa pregazio ženu i vukao je autom’

Autor: F.F

Na biciklističkom maratonu organiziranom povodom godišnjice osnivanja 110. brigade ZNG/HV u Karlovcu dogodio se ozbiljan incident, prema priopćenju Udruge 110. brigade ZNG/HV. Maraton, koji je bio u suradnji s biciklističkim klubom Pedala laganini, imao je za cilj obilježiti doprinos brigade u obrani i oslobađanju Karlovca tijekom Domovinskog rata.

Tijekom zaustavljanja sudionika maratona u kafiću u Vojišnici, općina Vojnić, došlo je do napada. Prema priopćenju, jedan muškarac automobilom nasrnuo je na bicikliste, uzvikivao prijetnje i iskazivao mržnju prema Hrvatima.

Pokušao je uletjeti vozilom na terasu kafića, a zatim je krenuo unatrag prema parkiranim biciklima, pritom pregazivši jednu od sudionica maratona koju je pokušao odvući prema glavnoj cesti. Policija je brzo reagirala, uhitila napadača, a ozlijeđena sudionica je helikopterom prevezena u KBC Zagreb, gdje joj se trenutno utvrđuju ozljede.

Strašan incident

Udruga 110. brigade ZNG/HV zahvalila je policiji na brzoj intervenciji i izjavila da neće prešutjeti ovaj čin mržnje prema Hrvatima. “Svjesni smo da postoje pojedinci koji još uvijek sanjaju o neostvarenom snu ‘Velike Srbije’, ali ovakve oblike mržnje prema mirnim ljudima samo zato što su Hrvati ne možemo i nećemo prešutjeti,” stoji u priopćenju.

“Ovim putem tim koji mrze sve hrvatsko i koji se ne mire porazom u Domovinskom ratu i koji ne priznaju da žive u Republici Hrvatskoj i ne poštuju ju kao svoju Domovinu da izvole vratiti putovnice države koje mrze, ispišu se iz državljana Republike Hrvatske i odu živjeti u državu gdje ih neće iritirati sve ono što obilježava Hrvatsku”, dodali su.

Pronađeno raspadnuto žensko tijelo na području Susedgrada




Udruga je pozvala predstavnike srpske nacionalne manjine da se očituju o ovom događaju i naglasila da će pažljivo pratiti pravne postupke protiv napadača kako bi se osiguralo da se kazneno djelo ne svede na manji prekršaj.

U narednim danima, Udruga planira održati sastanak s predstavnicima biciklističkog kluba Pedala laganini i braniteljskim udrugama kako bi razgovarali o ovom incidentu i poduzeli daljnje korake.




Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.