Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Poznati HDZ-ovac prozvao medije: ‘Nevjerojatno se histerično ponašaju‘

Autor: Dnevno.hr/B.D.

Ustavni je sud održao izvanrednu sjednicu o angažmanu predsjednika Republike Zorana Milanovića u predizbornoj kampanji. Predsjednik Suda Miroslav Šeparović objavio je da je Milanović svojim angažmanom u kampanji i izjavama tijekom iste kršio ustavne odredbe i da zbog toga razloga ne može biti mandatar niti premijer.

Miroslav Šeparović je ponovio odluku i upozorenje Suda koje je dalo Milanoviću uoči izborne kampanje. Ustavni sud utvrdio je da je SDP postupao po upozorenju Ustavnog suda, ali ne i predsjednik Milanović. “Milanović je kršio Ustav. Ne samo da nije poštivao odluku Ustavnog suda, već se stavio u poziciju sudionika na izborima”, dodaje. “Tijekom cijele kampanje on je postupao suprotno Ustavu”, rekao je.

Odluku Ustavnog suda komentirali su mnogi, od pravnih stručnjaka do političara. Oglasio se i HDZ-ov bivši gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara.

‘Rušio je poredak ne poštujući Ustav i zakone‘

Krstulović Opara optužio je medije jer, kako tvrdi, “ne žele razumjeti jasne, odlučne i pravno utemeljene odluke”. U cjelosti prenosimo njegovu objavu na Facebooku:

Milanović odgovorio Butkoviću, i on ima pitanje: ‘Gdje ste to zbrisali Anušić i ti?’




“Sada je potpuno jasno da velika većina okupljenih predstavnika medija na pressici kod predsjednika Ustavnog suda ne žele razumjeti jasne, odlučne i pravno utemeljene odluke koje su jamstvo čuvanja temeljnih vrijednosti demokratskog poretka u slobodnoj državi. Nevjerojatna razina histeričnog ponašanja vidljivog opetovanjem nelogičnih pitanja je još jednom razotkrila tko i kako izvješćuje našu javnost i kakve sliku o našoj realnosti šalju. Čak su pitali je li Ustavni sud izveo državni udar!

Osvijestite se. Sve je jasno. Bio je upozoren na vrijeme. Odbio je sva upozorenja najpogrdnijim riječima. Rušio je poredak ne poštujući Ustav i zakone. Sve vrijeme kampanje krši Ustav, a mora ga poštivati. I sada, kada je sve to mirno i razložno svedeno u jasnom dokumentu- upozorenju Ustavnoga suda, nekim okupljenim novinarima to i dalje nije jasno. Zapravo, jasno im je ali ne žele prihvatiti jedine moguće argumente. Dio oporbe će pozivati opet na nerede, otpore, pobune. Zagrebačka zastupnica gospođa Puljak nas je, novoizabrane, nazvala kriminalcima… Pokušat će nastaviti stvarati nered i nestabilnost. Neće uspjeti. Hrvatska će biti stabilna, sigurna i mirna”, napisao je Krstulović Opara.




Autor:Dnevno.hr/B.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.