Photo: Patrik Macek/PIXSELL

PENAVA O ‘MINISTARSKOJ ŠUMI’: ‘Puno se krije iza te sintagme…uzak krug obitelji dobro živi od politike’

Autor: Matea Vidić

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, jedan je od potpisnika potpore koju su nezavisnom kandidatu za vukovarsko-srijemskog župana Josipu Dabri pružili i predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro, ali i  predsjednik Zelene liste Nenad Matić.

Gostujući u Dnevniku N1, Penava se osvrnuo na sve češće iseljavanje mještana Slavonije, a upravo to, smatra treba biti fokus koji okuplja ljude.

“Fokus ne treba biti na imenu, prezimenu i HDZ-u”, govori.

Upitan je i o takozvanoj “ministarskoj šumi” koju je spomenuo i sam Dabro koji navodi kako se ista nalazi na tromeđi općine Privlaka, Gradište i Otok, a gdje se navodno okuplja jedan politički milje koji odlučuje o smjerovima Slavonije. Pojam je poznat i Penavi.

“Puno se krije iza te sintagme. To su unutarstranačke priče u kojima nisam sudjelovao ranije”, tvrdi.

Kako je rekao Dabro, ta površina u koncesiji je Tomislava Čuljka, a Penava govori kako istog ne smatra svemogućim. “Kada je problematika šume kadroviranja u pitanju, govori se o uskom krugu obitelji, prezimena pa se to vidi na gradskoj, županijskoj razini. Uzak krug obitelji dobro živi od politike”, ističe,

U konačnici, Penava smatra kako će se na lokalnim izborima HDZ i SDSS udružiti protiv njega na području Vukovarsko-srijemske županije. Ipak, ističe, i na njegovoj strani puno je Srba.




“Svima nama ovdje treba elan i promjena, jer ovaj smjer nije dobar”, zaključuje.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.