Foto: Miroslav Slafhauzer / CROPIX

Penava direktan oko Pupovca: ‘Stvar je što se tiče DP-a vrlo jasna, tu se ništa nije promijenilo’

Autor: B. D.

Svi saborski odbori dobili su predsjednike, osim Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina. Predsjednik Kluba nacionalnih manjina Vladimir Bilek kaže da se još nisu dogovorili tko će to biti. Iz Domovinskog pokreta poručuju da ostaju pri stajalištu da Milorad Pupovac ne može biti predsjednik tog saborskog odbora kao u prethodnom mandatu.

“Vlada funkcionira normalno, predložili smo i prve zakone, Sabor sad ima pauzu. Koliko ja razumijem, ovdje je došlo do određene odgode glasanja o imenovanju, ne samo ovog Odbora, nego i nekih drugih. Neki dan je, recimo, zbog oporbenih nesuglasica bilo glasanje o predsjedniku i potpredsjednicima Sabora, pa oporbeni nisu izabrani, nisam primijetio da je bilo nekog posebnog interesa, to su stvari koje će se dogovarati u danima ispred nas, rekao je premijer Andrej Plenković.

Na pitanje hoće li HDZ podržati imenovanje Milorada Pupovca, Plenković je rekao da je to dogovor na razini parlamenta. “Ja se u to nisam miješao, što se dogovori, tako će i biti. Naći će se rješenje, ne sekirajte se za to” komentirao je.

Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX

‘Stvar je što se tiče DP-a vrlo jasna’

Predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava na Vukovarskom polumaratonu komentirao je napetosti u vladajućoj koaliciji zbog prijedloga da se za predsjednika tog Odbora izabere čelnik SDSS-a Milorad Pupovac.

Plenković otvorio ogroman hotel: Vrijedan je više od osam milijuna eura

“SDSS kao politička stranka, ne srpska nacionalna manjina, nama ne može biti partner. Mi ne možemo biti dio vladajućih, dio nekakvog paketa jer to je jednostavno nama programski neprihvatljivo. Kad spominjem srpsku nacionalnu manjinu, moram reći da je gospodin Predrag Mišić bez problema bio vrlo visoko pozicioniran na našoj listi, a i dalje na njega računamo. Mnogo je takvih članova unutar DP-a koji su predstavnici srpske nacionalne manjine s kojima nemamo problem, ali sa SDSS-om kao političkom strankom, tu se ništa nije promijenilo”, pojasnio je Penava. “Stvar je što se tiče DP-a vrlo jasna, nismo tajili to, svi su upoznati s tim, to znaju partneri iz HDZ-a. Očekujem od partnera da se sjedne za stol i da se ta situacija na razuman način riješi” naglasio je.




“Činjenica je od prvog dana da je ovakva konstelacija većine vlasti koju tvore HDZ i DP s ostalim partnerima od početka dočekana na nož. Domovinski pokret će i ja kao njegov predsjednik učiniti sve da to maksimalno dugo traje kako bismo mi kao suverenistička, konzervativna, hrvatska nacionalna snaga uspjeli provesti što je moguće veći dio svog programa. Jasno mi je da to mnogima u Hrvatskoj smeta, od medija do političkih oponenata”, zaključio je.




Autor:B. D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.