Foto: Guliver (AP Photo/Libkos), Ukrajina rat rov

Ovi Hrvati izbjegli su smrt za dlaku: ‘Pokrili me plahtom, ali su se srećom malo zeznuli’

Autor: B. D.

Korisnik Reddita postavio je mračno pitanje. Zanima ga u kojem trenutku života su drugi korisnici skoro poginuli. Sam je naveo da se gotovo utopio u bazenu.

“U kojem trenutku u životu ste skoro poginuli ali na svu sreću niste?”, pitao je Hrvat. “Ja sam se jednom skoro utopio u bazenu”, napisao je. Njegova objava privukla je niz komentara, nekih veoma ozbiljnih, nekih šaljivih.

“Kad je frajer u BMW-u prošao sa 150 kroz crveno i skoro me skupio na zebri”, napisao je jedan korisnik. “Uff bilo je toga dosta, pogotovo kada sam počeo voziti motore. Jednom u 4 ujutro pri povratku s koncerta mi se spustila nogara u vožnji te nisam mogao ući u okuku. Tako da, prednji kotač je udario u bankinu i katapultirao mene i motor po meni na rasvjetni stup. Od zaštitne opreme imao sam Reebok tenisice, šorc i majicu kratkih rukava. Da ne nabrajam kolekciju povreda samo ću reći da su mi doktori rekli da u 40 godina rada nisu vidjeli da netko preživi takvu nesreću kamo li da ga puste doma bez trajnih posljedica nakon 10-11 dana. Unutarnja krvarenja (mozak i pluća) i hematomi su mi nestali doslovno preko noći, svi lomovi kostiju su ostali u mjestu i nije ih se trebao sanirati te jedina operacija koju sam imao je bila estetska na licu. Čudan je osjećaj kad dugotrajno neokrznut preživiš nešto što nisi trebao a za par dana čuješ da se netko nezgodno kliznuo, udario glavom i podlegao”, napisao je jedan korisnik koji je imao puno sreće u nesreći.

U kojem trenutku u zivotu ste skoro poginuli ali na svu srecu niste?
byu/omf_g7 inhrvatska

‘Kad je počeo rat toga je bilo koliko hoćeš’

“1991 tamo negdje u rano proljeće tijekom povratka kući od prijatelja imao sam tešku prometnu. Autu koji nam je dolazio u susret ispala je prikolica s tračnom pilom, udarila u naš auto, a nas dva smo završili u stablu. Pokrili me plahtom ali su se, srećom, malo zeznuli. To je bilo prvi put. Kako je uskoro počeo rat toga je bilo koliko god hoćeš”, napisao je jedna korisnik, na što su je korisnik odgovorio da im priča još.

“Kad mi se stari vratio s roditeljskog!”, napisao je jedan korisnik da razbije sumornu atmosferu. “Kad sam imao 9 skoro sam se ugušio, nisam znao plivati i bio sam u bazenu od 1-1.5 m (u sredini dublje), nekako sam došao do sredine nisam mogao više glavu držati gore, počeo se gušiti i bacakati unutra, nitko me nije nimalo doživio, kontam da sam koju litru te vode progutao, sasvim slučajno svojim bacakanjem sam se dogurao do ruba bazena i nekako se uhvatio i popeo gore, istog trenutka ispovraćao hrpu vode, i dalje se sjećam tog osjećaja čiste panike, mislim da nisam nikad tako uplašen bio kao tad”, napisao je korisnik koji je imao slično iskustvo kao osoba koja je postavila pitanje.




“Bio vani, sreo frendove, jedan zvao da nazdravimo jer je kupio auto. 5-6-7-x votki poslije idu se oni provozat, kažu “hajde s nama”, rekoh “ma de kud ćete takvi naroljani, stoko nespašena”, ali se nisu dali. Zdrobili su se s 200+ pod kamion, nitko nije preživio”, stravu je prepričao jedan korisnik.

Foto: Pixababy

‘Mogu misliti kako je mami bilo’

“Bio sam star 11 mjeseci. Tata me držao na rukama kad je nešto eksplodiralo pored roštilja. Opekline najgoreg stupnja, 70 % tijela opečeno, komad kože veličine 2 dlana mi otpao. Tri tjedna proveo u komi, tada nebrojeno operacija, ali sam se nekako izvukao. Mogu misliti kako je mami bilo ja u jednoj bolnici kao prvorođeni, a tata u drugoj. Sad imam 33, imam ženu kojoj ne smeta, a ne mogu vam opisati koliko ne volim svoje ožiljke. Kroz školu je bilo najteže jer djeca ne razumiju, ali sve to čovjeka ojača”, prepričao je korisnik svoje bolno iskustvo iz najranijeg djetinjstva.

Djevojka (29) je bila fizički zdrava, ali je eutanazirana na kauču u svojoj kući




“S jedno osam godina smo za neku metalnu šipku zavezali omču i pokušavali se kao njihat na njoj (znaš onako visit kao Tarzan). Kad je bio moj red, nekako sam uspjela stavit tu omču oko vrata i “objesit se”. I stvarno se jesam objesila i visila sam tako, i udarila sam glavom u pečenjaru koja je bila iza i izgubila svijest. Srećom uspjeli su me oslobodit na vrijeme, živa sam i dan danas eto”, napisala je jedna korisnica.

 

 

Autor:B. D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.