FOTO: Morh

OPET DROGA U HRVATSKOJ VOJSCI: Nadzor otkrio još trojicu, slijede im prijave

Autor: Dnevno.hr / M.P.

Tijekom srpnja i kolovoza ove godine provedena su 44 nadzora pri čemu je kod tri vojnika utvrđena prisutnost droge u organizmu.

Protiv njih će biti podnesene prekršajne i kaznene prijave, potvrđeno je Dnevniku Nove TV u MORH-u.

Nitko od navedenih pripadnika oružanih snaga nije zatečen u konzumiranju droge za vrijeme službe, niti je kod njih pronađena droga.

Vojna policija provela je i 27 nadzora među pripadnicima Oružanih snaga koji su sudjelovali u izvanrednim događajima izvan službe, pri čemu je kod troje pripadnika utvrđena prisutnost droge. Jedan je odbio ispitivanje, dok je drugi posjedovao drogu, a protiv obojice će biti podnesena stegovna prijava Vojno-stegovnom sudu.

U MORH-u ne žele reći iz kojih su postrojbi vojnici, kao ni jesu li otkrili otkud im droga.

Ovo nisu prvi slučajevi

Podsjetimo, početkom veljače objavljeno je kako su osmorica vojnika bila pozitivna na marihuanu i kokain. Stegovna prijava podnesena je protiv sedmorice, dok je jedan pripadnik HV-a medicinskom dokumentacijom potkrijepio prisutnost metabolita lijekova u organizmu te nije stegovno prijavljen.

Većina pripadnika je iz sastava postrojbi Hrvatske kopnene vojske. Službeno nije poznato jesu li drogu konzumirali dok su bili u službi ili izvan vojarni, kako su je nabavili i o kojim je količinama riječ.




Devet vojnika, koji su bili pozitivni na testu na opojne droge, testirani su početkom ožujka i tijekom veljače, potvrdio je MORH. Nije objavljeno o kojoj vrsti droge je riječ, no svi vojnici su iz sastava postrojbi Hrvatske kopnene vojske. Dio ih je testiran na radnome mjestu, a dio izvan vojarni.

Tijekom ožujka i travnja 2022. godine Vojna policija testirala je 39 pripadnika Hrvatske vojske. Kod troje pripadnika utvrđena je prisutnost droga u organizmu. Protiv njih će biti podnesena prekršajna i kaznena prijava.




Autor:Dnevno.hr / M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.