FOTO: Marko Prpic/PIXSELL

‘ON JE NOVI TUĐMAN!’ Milanović naoštrio kandže, Zekanović i Plenković krpaju većinu: ‘U crnoj teki stoji plan velikog projekta’

Autor: Dnevno/ E.P.

Sve je zamršenije na hrvatskoj političkoj sceni. Dok predsjedniku Zoranu Milanoviću raste popularnost, premijer i šef HDZ-a Andrej Plenković nosi u torbi puno briga. S jedne strane sve je veći pritisak zbog uvedenih covid potvrda koje većina svjetskih zemalja ukida, dok Hrvatska i dalje ustraje na njihovom korištenju.

Kako saznajemo, Plenković i HDZ muku muče oko tog pitanja jer im je i onako mrski Most zadao težak udarac s, kako tvrde organizatoru referendumskih inicijativa, prikupljanjem preko 400 000 potpisa.

Da je Plenković u svojevrsnoj pat poziciji objašnjava nam naš sugovornik iz HDZ-a koji ne krije zabrinutost: “Mah, opet taj Most. S ovim su nas zeznuli. Sad ako ukinemo covid potvrde, ispast će da je to zbog prosvjeda kojeg je organizirao Most uz antivakserske udruge. Ako pak ustrajemo na njihovom korištenju, kao što zasad radimo, riskiramo još veći bunt ljudi, ali i naših zaposlenika u javnom sektoru.

Mnogi ukidaju, mi ustrajemo

Također, dok većina država ukida tu mjeru i stručnjaci tvrde da one više nemaju neku svrhu, ustrajati na njima moglo bi biti pogubno za nas”, smatra naš sugovornik.

Ipak, da je Plenković politički maher vidjeli smo već nekoliko puta dok je, svim aferama HDZ-a i problemima s kojima se suočava Vlada unatoč, održao pa i povećao rejting HDZ-a.

Tako premijer i njegovi ljudi sada rade na ojačavanju saborske većine kako ne bi došli u probleme prije nego dođe do izbornih ciklusa.
Jedan od najizglednijih kandidata za pojačati parlamentarnu većinu zasigurno je odbjegli Suverenist Hrvoje Zekanović.

Podsjećamo, on je zapalio javnost i političku desnicu istupom u Saboru kad je prozvao kolege za širenje antivakserskih ideja i čvrsto zauzeo stav oko cijepljenja.




Zekanović žetončić?

Nakon toga je dobio pohvalu od premijera, a i njegove izjave daju naslutiti da je povratak HDZ-ovoj koaliciji izgledan.
“Ja sam oporba u Saboru dokle god ne glasam za proračun parlamentarne većine. Dok do toga dođe, vidjet ćete što će biti”, rekao je Zekanović dok nam je naš izvor iz Suverenista rekao:

“On je svoje rekao. Vraća se pod HDZ-ove skute, a mi nastavljamo svoj put na desnici”, rekao nam je izvor blizak vrhu Suverenista.

Ono što, osim Most-a i mnogobrojnih afera stranke poput stana Frke-Petešića i afere ‘kuna na euru’ zadaje muke Plenkoviću, zasigurno je sveprisutni predsjednik Milanović.




Milanović kao Tuđman

Njega i dalje veliki broj ispitanika u anketama, ali i političkih analitičara smatra vođom desnice pa i oporbe. Njegovi stavovi oko Bosne i Hercegovine uvelike smetaju Plenkovićevom vaganju reakcija zbog bliskosti s Bruxellesom, udarci koje Milanović zadaje ministru Mariju Banožiću i snažni stavovi protiv kontradiktornih elpidemioloških mjera težak su kamenčić u cipeli premijeru i HDZ-u.

Kako saznajemo iz HDZ-a, Milanović im je problem, ali imaju skriveni plan.

“Ma on je novi Tuđman, govore čak i u našoj stranci. Ipak, ‘crna teka’ kako u kuloarima nazivamo sastanak najužeg premijerovog kruga savjetnika ima plan kako srušiti Milanovića. Vidjet ćete uskoro”, rekao nam je naš izvor iz HDZ-a.

Autor:Dnevno/ E.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.