Foto: Damir Skomrlj / CROPIX

Obersnel o odluci Ustavnog suda: ‘Ustraju na odluci pa makar ih zatvorili, dakle treba ih zatvoriti‘

Autor: Dnevno.hr/B.D.

Odluka Ustavnog suda prema kojoj predsjednik Zoran Milanović zbog miješanja u predizbornu kampanju neće moći biti mandatar ni premijer izazvala je burne reakcije.

HDZ, koji je osvojio relativnu većinu glasova na izborima, dakle ne dovoljno da samostalno oforme Vladu, podržao je odluku Ustavnog suda. Druga strana kritizira odluku Ustavnog suda, posebice njegovog čelnika Miroslava Šeparovića.

Odluku ustavnog suda kritizirao je i bivši gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel. “Nakon ovog priopćenja Ustavnog suda mogu samo zaključiti da je u HDZ-u velika panika. Jedino što me se dojmilo je Šeparovićeva rečenica da oni ustraju na svojoj odluci pa makar ih zatvorili, dakle treba ih zatvoriti”, napisao je na X-u.

Bijesna ljevica

“Priopćenje Ustavnog suda je do sada nezapamćeni i apsolutno nedopustivi udar na politički proces stvaranja većine u parlamentu na temelju izbornih rezultata. Nikada do sada nismo imali situaciju da bi se Ustavni sud na vlastitu inicijativu izravno uplitao u proces stvaranja većine, i to na ovakav način gdje je evidentno da je izabrao tim za koji igra, a to je HDZ”, istaknula je Sandra Benčić iz platforme Možemo!.




Troje ustavnih sudaca protiv sporne odluke: ‘To je samovolja. Šeparović prijeti Saboru‘

“USUD = HDZ. Velika je panika u redovima HDZ-a i sad koriste i Ustavni sud da im spasi kožu. Ne dopuštaju običnom građaninu da bude mandatar. Po kojem to članku Ustava? Ne znaju odgovor jer tog članka nema. Treba hitno realizirati anti-HDZ vladu, svi se ujediniti kontra ovih kriminalaca i provesti hitne reforme koje će osigurati poštene izbore nakon toga.”, napisala je Marijana Puljak.




Autor:Dnevno.hr/B.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.