FaH

Novi tip u Plenkovićevu timu: Vjeruje mu kao nikome

Autor: Iva Međugorac

Posljednjih nekoliko tjedana saborske klupe kao zastupnica HDZ-a grije Sunčana Glavak, koja je donedavno bila glasnogovornica Vlade premijera Andreja Plenkovića. Otkako je Glavak postala zastupnicom u domu demokracije njezina fotelja je upražnjena, a premijer čiji je rejting sve samo ne stabilan i pozitivan pokušava pronaći adekvatnu osobu koja bi trebala biti glasnogovornik Vlade kojom predsjedava.

Iako se u javnosti nagađalo da je to fotelja na koju pik ima premijerov PR strateg Krešimir Macan, čini se kako od toga nema ništa, jer Plenković očigledno Vladu, ali i svoju stranku vidi u jednom posve drugom svijetlu. Sukladno onoj staroj Plenkovićevoj mantri o pomlađivanju HDZ-a, i u fotelju vladina glasnogovornika moglo bi sjesti novo, mlado lice – ono Marka Milića, koji se u javnom i političkom prostoru sve intenzivnije spominje kao nasljednik kolegice Glavak. Mladi Milić ne samo da je kadar blizak premijeru čije povjerenje uživa već se iza njega krije i respektabilna biografija i životna priča. Naime, riječ je o sinu najpoznatijeg hrvatskog novinara Gorana Milića. Mladić je ovo koji završava pravo, a u HDZ-u ga opisuju kao jednoga od najbližih Plenkovićevih suradnika.

Zanimljivo je kako se Milić junior u HDZ učlanio sa svega 18 godina, odnosno 2011.godine, u vrijeme kada je ta stranka pucala po šavovima zbog afera koje je za sobom ostavio ondašnji šef HDZ-a i predsjednik Vlade Ivo Sanader, koji je baš te godine padao s vlasti. Plenković i mladi Milić upoznali su se kada je aktualni šef vladajuće stranke postao saborski zastupnik u mandatu Kukuriku koalicije. U to doba Milić se prijavio za volontiranje u Saboru te ”kliknuo” baš s Plenkovićem. Kakav otac, takav sin moglo bi se reći za mladog Milića koji se odlično služi francuskim jezikom.

Nakon volontiranja u Saboru ovaj se mladić ponudio i Plenkoviću kao volonter, na što je današnji premijer i pristao birajući u svoj tim nekolicinu mladih ljudi. Od tada njih dvoje surađuju više nego kvalitetno, štoviše vrlo brzo Milić je postao Plenkovićev asistent u Europskom parlamentu. Plenković prema riječima HDZ-ovaca silno vjeruje ovome mladiću s kojim se nerijetko i savjetuje, a mladi Milić nije tip osobe za koju se može reći da je tipičan stranački uhljeb, prepričavaju u ovoj stranci.

On je čovjek kojemu je stalo do toga da skupi znanje i iskustvo, voljan je i spreman učiti te u tom slučaju vrlo lako postaje kompromisan. Plenković to izuzetno cijeni, a koliko mu vjeruje svjedoče i odgovorni zadatci koje mu je kroz zajedničku suradnju davao. On je primjerice pisao premijerove govore, pripremao mu medijske nastupe, bavio se europskom politikom i naprosto na tom polju snalazi se bolje i od mnogih starijih kolega.

Samo je pitanje dana kada će Plenković dati povjerenje i ovu odgovornu funkciju svojem mladom suradniku, ali ostaje za nadati se kako s njime neće imati poteškoća te da će se bolje snaći nego li se snašao mladi glasnogovornik hrvatske predsjednice Luka Đurić, koji je nedavno prešao na drugu funkciju.




Autor:Iva Međugorac
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.