Foto: Screenshot/Facebook

Martin Pauk izbačen iz Domovinskog pokreta: ‘Napravio sam ono što čovjek mora radi svog mira’

Autor: F.F

Splitski član Domovinskog pokreta Martin Pauk javno je progovorio o unutarnjim problemima stranke i svojem osobnom iskustvu, nakon čega je izbačen iz stranke. Na konferenciji za medije oštro je kritizirao Josipa Dabru, optuživši ga da je osobno nastojao spriječiti održavanje konferencije koja je iznijela neugodne istine o stranačkim praksama.

Pauk je naglasio da je odlučio iznijeti “teške istine unatoč pritiscima da šuti te da je situacija unutar stranke veoma problematična već duže vrijeme”. Kao primjer je naveo slučaj gradskog vijećnika Arisa Zlodre, koji je optužen za reketarenje i nezakonito prisvajanje imovine.

Pauk je iznio detalje kako je Zlodre navodno iznudio zemljište od građanina zbog navodnog kamatarskog duga, što je bio ključni trenutak koji je rezultirao Paukovim izbacivanjem iz stranke.

Na fotografiji: Martin Pauk.
Foto: Darko Tomas / CROPIX

Oglasio se nakon svega

“Ostali smo šokirani nakon ispitivanja situacije. To se dogodilo zbog kamatarskog duga, odnosno posuđenih 12 tisuća eura, kako je objasnio gospodin. Mi smo pozvali Zlodru na razgovor i pitali ga o čemu se radi. On je odmah priznao da je to sve istina”, rekao je danas Pauk.

Nakon konferencije, Pauk je objavio na svom Facebook profilu da je dobio obavijest o prestanku članstva u Domovinskom pokretu. Izrazio je olakšanje zbog tog poteza, ističući da je postupio u skladu sa svojim moralnim načelima te da je napustio stranku s mirnom savješću. Citirao je riječi Franje Josipa da se vrši pravda, bez obzira na posljedice.

“Bogu hvala, skinula mi se ogromna težina s ramena i nemir iz srca. Maloprije je stigao mail o prestanku članstva u Domovinskom pokretu. Obrazloženje nije da sam išta lagao, budući da svi oni dobro znaju kako govorim čistu istinu, već da sam sazvao konferenciju za medije iako mi je to izričito zabranjeno”, počeo je svoju objavu.

Butković iznio crnu prognozu za Milanovića: ‘Natjerat ćeš me da dođem na Pantovčak’




‘Nije ovo za mene’

“Napravio sam točno ono što čovjek mora napraviti radi svog mira u duši. Franjo Josip je davno rekao ‘Neka se vrši pravda, pa makar propao cijeli svijet.’ I neka se vrši pravda. Mirne duše odlazim u suton, u novi, vedri, čisti život. Nije ovo blato za mene”, zaključio je na Facebooku.


Pauk je zaključio svoju objavu riječima da odlazi u novi život bez tereta koji je nosio, izražavajući uvjerenje da je njegov izlazak iz stranke bio nužan korak za osobni integritet i čast.




Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.