Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Kozlevac o duljem radnom vremenu za blagdane: ‘Ako brojke ostanu ovakve, iza Nove godine će se sigurno razmatrati pooštravanje mjera’

Autor: Dnevno

Ministar zdravstva Vili Beroš epidemiološku situaciju nazvao je mirnom te najavio produljenje radnog vremena za ugostitelje i to za dva sata, u noći s Badnjaka na Božić i sa Stare na Novu godinu.  S tom odlukom se ne slaže šef istarskog stožera, Dino Kozlevac, koji je rekao kako ove mjere nisu epidemiološki ispravne.

“Brojke su svaki dan neprekidno visoke i ne padaju. Ljudi su se opustili, kreću se u prostoru i organiziraju se svečanosti i manifestacije u svim gradovima i općinama. Ipak, pomoći će to što slijede školski praznici, budući da su nam brojke počele rasti upravo u rujnu kad je počela škola”, poručio je Kozlevac za Glas Istre. 

Također je nadodao: “Nema te organizacije ni tog stožera, a ni toliko redara da se situacija može u potpunosti kontrolirati. Sve je na ljudima. Činjenica je da Hrvatska ima mjere koje su među najblažima u Europi, pa upravo zato molim ljude da to honoriraju. Ako brojke ostanu ovakve, iza Nove godine će se sigurno razmatrati pooštravanje mjera”.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.