Foto: YouTube/Dalmacija Danas

Kaos na rivi u Makarskoj, gorila jahta cijelu noć: Ne može se ugasiti do kraja, poznato i čija je

Autor: F.F

Tri minute prije ponoći, motorna jahta vezana u luci Makarska iznenada je planula. Na brodu dužine 24 metra nalazile su se tri osobe, no srećom, nitko nije ozlijeđen, izvještava Dalmatinski portal. Prema pisanju Slobodne Dalmacije, jahta pripada Mišelu Čolaku, vlasniku tvrtke Feal iz Širokog Brijega, koji također ima stan u Makarskoj i bavi se stanogradnjom.

Jahta se prevrnula na bok i potonula, a gašenje požara još uvijek traje. Slobodna Dalmacija također navodi da je jahta cijelu zimu bila privezana u luci, a 12 sati prije požara u luku je uplovila sa šestero gostiju koji su je unajmili. Cijena tjednog najma iznosi oko 90 tisuća eura.

“Na terenu nas je desetak s četiri vozila. Brod još nije potpuno izgorio jer je jedan dio pod morem. Jahta se nagnula na bok i dijelom potopila u plitkom moru. Ne možemo pristupiti unutrašnjosti, pa još uvijek gori dio iznad vode. Pokušavamo sanirati požar kroz otvore, ali zbog plastičnog materijala koji je vrlo zapaljiv, teško uspijevamo potpuno ugasiti vatru,” izjavio je za Radio Dalmaciju Mario Čović, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Makarska.

Teška situacija

U intervenciji su sudjelovale sve operativne snage s makarskog područja: JVP Makarska, DVD Makarska, DVD Tučepi, DVD Promajna, DVD Baška Voda, DVD Brela te vatrogasni ekološki brod Sv. Florijan iz DVD-a Kaštel Gomilica.

“Riva je zatvorena za promet zbog gašenja požara koje je još uvijek u tijeku, a promet se preusmjerava. Kada se stvore uvjeti, obavit će se očevid,” potvrdili su iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske. Od 8:15 sati riva je zatvorena i za pješake. “Molimo građane da poštuju trenutačna ograničenja i upute policijskih službenika na terenu,” dodali su iz policije.

Tužan kraj potrage u Varaždinu: Iz kanala izvučen auto u kojem je bilo tijelo žene




Jutros u 3:25 buknuo je požar na putničkom brodu tvrtke Bura Line dugačkom 15 metara u lučici u Slatinama na Čiovu. Vatru je gasilo devetero vatrogasaca iz DVD-a Slatine s tri vozila, te po troje vatrogasaca iz JVP-a Trogir i DVD-a Okruk s jednim vozilom. Požar je lokaliziran u 4:13. “Mjesto događaja se osigurava i bit će obavljen očevid,” izjavili su iz policije za Dalmatinski.




Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.