Foto: Pixabay

Hrvatsku u ponedjeljak čeka drastična promjena vremena: Lipanj ispraćamo uz neugodan fenomen

Autor: F.F

Posljednji dan lipnja donio je južinu i vrućinu, ali početak novog tjedna donosi promjene s hladnijim i nestabilnijim vremenom. Već u ponedjeljak, očekuju se pljuskovi i grmljavina u zapadnim dijelovima unutrašnjosti, dok će glavnina oborina stići u utorak, kada će uz sjeverni vjetar doći i osjetno osvježenje.

Sredinom tjedna, temperature će ponovno rasti uz više sunčanih razdoblja, ali neće biti potpuno stabilno. Nakon sunčane i vruće nedjelje, promjena vremena zahvatit će i Jadran, prema prognozi DHMZ-a.

U ponedjeljak se pljuskovi i grmljavina očekuju na sjeveru zemlje, a u utorak i srijedu osvježenje će stići i u Dalmaciju, popraćeno umjerenom do jakom burom. Od sredine tjedna, vrijeme će biti sunčanije i ponovno toplije.

Foto: DHMZ

Velike promjene u ponedjeljak

Danas nas očekuje sunčan i vruć ljetni dan, ali s južinom i nebeskom mutnoćom zbog pijeska i prašine iz Afrike. Hladna fronta, povezana s ciklonom na sjeveru, približava se i donosi promjene. U nižim slojevima atmosfere nad sjeverom zemlje može doći do nestabilnog zraka, dok će u visinskim strujanjima dolaziti topao i suh zrak te pijesak. Fronta stiže u ponedjeljak, donoseći pljuskove i svježiji zrak.

U ponedjeljak će na kopnu biti manje vruće, posebno na zapadu i sjeveru, gdje se poslijepodne očekuju pljuskovi i grmljavina. Umjeren do jak sjeverni vjetar donijet će znatno osvježenje koje će se proširiti cijelom unutrašnjosti u utorak.

DHMZ izdao važno upozorenje za Hrvate: Stižu nam nova neugodna vremenska pojava




Bit će kiše i pljuskova s grmljavinom uz promjenljivu naoblaku. U srijedu će vrijeme biti stabilnije, sunčanije i malo toplije. Na Jadranu će ponedjeljak biti pretežno sunčan, ali manje vruć. U poslijepodnevnim satima na sjeveru će doći pljuskovi s grmljavinom, koji će se u utorak proširiti na Dalmaciju.

Zapuhat će umjerena do jaka bura, što će smanjiti vrućinu. U srijedu će prevladavati sunčano vrijeme, s pljuskovima još jedino na jugu.




Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.