Photo: Edina Zuko/PIXSELL

HDZ I PARTNERI PROZVALI GRADONAČELNICU SISKA: ‘Svoj pamflet na visokokvalitetnom papiru tiskala je novcem građana’

Autor: Andrej Jelušić

Sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček prozvana je od strane predstavnika oporbenog Kluba gradskih vijećnika HDZ-a, HSLS-a i HKS-a u da gradski novac troši za vlastitu promociju.

Predsjednik oporbenog kluba u Gradskom vijeću Darko Žak rekao je na konferenciji za novinare u Sisku da je gradonačelnica, nakon plakata, gradskim novcem platila i 20.000 primjeraka promidžbenih slikovnica koje se dijele građanima.

Kvalitetan papir

“Bili smo svjedoci njene osobne promocije nakon potresa u Sisku, zbog čega je dobila kritike i njenog SDP-a, a ona gradski novac ponovo koristi u predizborne svrhe, na kućne adrese Siščana dostavljajući promidžbenu slikovnicu o tome što smo napravili u četiri godine”, poručio je Žak.

Istaknuo je kako su radnici Vodovoda dijelili “pamflete gradonačelnice” i dodao da je naklada tih “pamfleta” gotovo 19.000 primjeraka, što znači da je tiskano 20.000 primjeraka na kvalitetnom papiru.

Da nije bilo Vlade…

Pozvao je predsjednika SDP-a Peđu Grbina da preuzme račun za tiskanje te brošure jer se ona “ne bi smjela plaćati novcem iz gradskog proračuna, već novcem SDP-a”.

Zamjerio je Ikić Baniček da se hvali projektima koji su ostvareni kreditima, pa i Holandskom kućom koju je ministarstvo spasilo od nedovršenja i plaćanja penala prema EU. Nabrojao još nekoliko projekata financiranih novcem EU, za koje je rekao kako ih ne bi bilo da nije Vlade.

Ponovio je i raniju optužbu da još nije poznato u što su utrošena 22 milijuna za interventne potrebe nakon potresa.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.