Foto: Patrik Macek/PIXSELL

GLASOVAC: Šuičina izjava sramotna je za nju, za premijera, Europsku Uniju i Hrvatsku

Autor: Matea Vidić/Hina

Detalji s navodne sjednice Predsjedništva HDZ-a i danas dižu prašinu, a najviše pažnje usmjereno je navodnoj izjavi Dubravke Šuice, potpredsjednice Europske komisije koja smatra kako su se mediji urotili protiv HDZ-a, a da rade s opozicijom, tvrdi, govori i činjenica da Banovinu nazivaju Banijom.

Tu izjavu sramotnom za Šuicu, ali i za premijera Andreja Plenkovića, HDZ, Hrvatsku, ali i Europsku uniju nazvala je potpredsjednica Sabora Sabina Glasovac (SDP).

Prozvala je potom HDZ koji, njenim riječima, umjesto da rješavaju probleme građana i obnavljaju njihove srušene i oštećene kuće, bavi teorijama zavjerama protiv Vlade i potpuno irelevantnim pitanjima kaže li se po standardnom hrvatskom jeziku Banovina ili Banija.

“Za informaciju Dubravki Šuici, ako se već nije informirala, ispravno je i jedno i drugo, ali to neće obnoviti nijednu kuću niti spasiti ijednu sudbinu. Dramatično se kasni s rješenjima za Grad Zagreb, a s ovakvim tempom bojim se što će biti sa Sisačko-moslavačkom županijom”, rekla je.

Dodala je kako je navodna izjava skandalozna i antidemokratska.

“Ako je od bilo koga, puno je, a ako je od potpredsjednice EK i povjerenice za demokraciju, previše je. To je sramota ne samo za Šuicu, HDZ i Plenkovića, to je sramota i za Hrvatsku i Europsku uniju. To nije demokracija, a bome nije ni Europska unija”, zaključila je.




Autor:Matea Vidić/Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.