Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Ćipe odbacio usporedbe s Mostom: ‘Domovinski pokret je treća snaga u Hrvatskoj’

Autor: B. D.

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić Ćipe gostovao je u Dnevniku televizije N1. Ondje je govorio o čemu Domovinski pokret planira raspravljati na sjednici Predsjedništva.

“Vjerojatno će se govoriti o državnim tajnicima jer još uvijek nisu imenovani u sva ministarstva. Govorit ćemo o imenima za pojedine resore”, rekao je Ćipe.

Rekao je da imaju i više nego dovoljno kvalitetnog kadra te da mogu popuniti sve pozicije. “Domovinski pokret je treća snaga u Hrvatskoj, što smo potvrdili na parlamentarnim i europarlamentarnim izborima. Imamo 11.500 članova, od doktora znanosti do radnika. Imamo problema pronaći sve uloge za njih, kadra imamo, vjerujte. Iza sebe imaju djela i pokazat će kroz četiri godine što sve mogu”, naglasio je.

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

‘To smo tražili, na tome inzistirali i nastavit ćemo’

Odbacio je usporedbe s Mostom i rekao da oni imaju znatno manje članova. Naglasio je da suradnja s HDZ-om i dalje dobro funkcionira te da ostaje jedino uvjet da SDSS ne može biti na vlasti.  “To smo tražili, na tome inzistirali i nastavit ćemo”, podsjetio je Mlinarić.

Komentirao je i tko bi mogli biti novi kandidati za ustavne suce. “Nije nam prioritet da se radi o članu DP-a, može biti i neovisni stručnjak. Nije bitno da je netko stranački čovjek ako je dobar. Bitno je da bude kadar koji može provesti politiku DP-a. To vrijedi i za državne tajnike. Takvi će biti postavljeni u ministarstvo, bilo koje”, kaže Mlinarić.

Aktualni predsjednik Zoran Milanović najavio je da će se ponovno kandidirati. DP je dobro komunicirao s njime, međutim Mlinarić ističe da će podržati jedino neovisne kandidate ako već neće imati kandidata iz svojih redova.

Foto: Lucija Ocko / CROPIX

‘To je jedan veliki intelektualac’

“Predsjedništvo i odbor će odlučiti idemo li s našim kandidatom ili ćemo podržati nekog neovisnog. Ako nam bude prihvatljiv po politici, podržat ćemo ga. Znači, ne smije biti član nijedne stranke.”




Pedantna, inteligentna i samozatajna: Je li ova Hercegovka Plenkovićev odgovor na Milanovića?

Na to je upitan bi li DP podržao kandidaturu Mire Gavrana o kojem se šuška kao izvanstranačkom kandidatu kojeg bi podržao HDZ.  “Poznajem ga, to je jedan veliki intelektualac i napravio je puno svojim radom. Kad bi se takvi više uključivali u politiku, imali bismo puno bolje društvo. Želim mu svu sreću ako se prijavi i ako izađe na izbore”, istaknuo je Stipo Mlinarić Ćipe te za kraj podržao ideju da se povratnicima u Hrvatsku daju porezne olakšice.




Autor:B. D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.