Foto: Ivan Peric / CROPIX

Banožić krivi pokojnog, a jedini svjedok otkriva što je vidio: ‘U jednom trenutku, udar’

Autor: M.D.

Bivši ministar obrane, Mario Banožić po prvi puta se oglasio u medijima šest mjeseci nakon prometne nesreće u kojoj je sudjelovao, tvrdi da nije kriv, da nije pretjecao te da je pokojni Goran bio pijan. Podsjetimo, 11. studenog prošle godine Banožić se sudario s kombijem na cesti između Vinkovaca i Županje. U nesreći je poginuo vozač kombija Goran Šarić.

No, osim Banožića, po prvi je put u medije istupio i jedini svjedok te nesreće. Vozač kamiona pulskih registracija, koji se našao na tom dijelu ceste u trenutku tragedije, a kasnije je, ispostavit će se sudjelovao i u izvlačenju Banožića i Šarića iz smrskanih vozila.

“Sumaglica, magla, klizava cesta, vidljivost na 200-300 metara. Ja sam se kretao prema Županji. Kretalo se vozilo u suprotnom smjeru i jedno vozilo iza mene. U jednom trenutku, udara s lijeve strane”, za RTL je rekao vozač kamiona koji je vozio ispred Banožića.

Foto: Screenshot/Dnevnik.hr

Pokušavao je pretjecati

Policija je utvrdila da je on vozio oko 75 kilometara na sat. Čini se kako je Banožić vozio i brže. “Pa vjerojatno je htio, čim je pokušavao obilaziti. Bio je s lijeve strane, vidjela su se njegova svjetla i nije bilo drugih vozila osim nas troje u tom trenutku. U suprotnom smjeru je išlo vozilo, nesreća se dogodila na lijevoj strani iza mog kamiona”, govori vozač.

Banožićeva odvjetnica sprema preokret: ‘Nije kriv, pokojni je bio pod utjecajem alkohola’

Dvojica vještaka utvrdila su da se njegov kamion kretao iz smjera Vinkovaca prema Županji brzinom od 76 kilometara na sat. Ograničenje na toj cesti je 90. Iza kamiona se u svom terencu vozio Banožić, kako je utvrđeno, brzinom od oko 100 kilometara na sat. Iz suprotnog smjera nailazio je kombi vozeći nešto više od 90 kilometara na sat. Banožić je u jednom trenutku išao pretjecati kamion. Čim je prešao u suprotnu traku sudario se s kombijem. Vještaci su utvrdili da oba vozača nisu bila vezana.




“Ja sam nakon nekih 100-200 metara stao da pomognem unesrećenima. Vozilo je bilo prevrnuto na bok. Tamo je bio neki službenik koji je isto bio prisutan i rekao je da obojici nema spasa. Jedan je bio u kombiju, a drugi u terencu. Nakon nekih pet ili 10 minuta, počeo je davati znakove života i počeli smo ga vaditi iz terenca. Tad je došla hitna i oni su to odradili puno brže i izvadili su unesrećenog. Vidio sam ga osobno, ali ga nisam prepoznao”, ispričao je vozač kamiona.

Banožić je, pak, u intervjuu rekao kako nije pretjecao, jer je nastojao kočiti čim je ugledao kombi. Tvrdi da je stražnji kraj kombija iz nekog razloga udario u njega. Traži da vještaci detaljno istraže okolnosti nesreće.




Autor:M.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.