Fah

Adio Hrvatska! Kakva cifra! Zavrtit će vam se od plaće koju će Pejčinović Burić primati

Autor: L.A.

Marija Pječinović Burić izabrana je za novu glavnu tajnicu Vijeća Europe, neslužbena je informacija iz Strasbourga koja se proširila europskim krugovima, a za hrvatsku ministricu u srazu s belgijskim kolegod Didierom Reyndersom omjer je navodno bio 150-100. Inače, euripski mediji i ranije su davali prednost hrvatskoj šefici diplomacije, a i prema riječima premijera Andreja Plenkovića odrađen je više no dobar posao.

Pejčinović će biti druga žena u povijesti na čelu te organizacije, ali i prva osoba iz srednje i jugoistočne Europe na toj poziciji.

Uloga glavnog tajnika Vijeća Europe je pomaganje Vijeću i upravljanje Glavnim tajništvom Vijeća. Prema potrebi sudjeluje na sastancima Vijeća, osigurava njegov kontinuitet i napredak u radu te ga savjetuje.

Odgovoran je za cjelokupnu organizaciju tajništva, osigurava pružanje usluga koje tajništvo obavlja za predsjedništva Vijeća, njegova pripremna tijela te za predsjednika Europskog vijeća. Među odgovornosti spada i administrativno upravljanje ljudskim potencijalima i financijskim resursima tajništva.

Glavni tajnik Vijeća ujedno je i glavni tajnik Europskog vijeća. Prisustvuje njegovim sastancima i poduzima sve aktivnosti potrebne za organizaciju njegova rada.

Osnovna plaća Glavnog tajnika iznosi 24,874.62 eura mjesečno i jednaka je onoj predsjednika Europske komisije. Naravno, na tu plaću dobivaju razne dodatke.




Autor:L.A.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.