Photo: Matija Habljak/PIXSELL

HORVAT SPUSTIO GRADONAČELNICI SISKA: ‘Ako treba, pojasnit ću joj. Ona nije pokazala nikakav interes’

Autor: Daniel Radman

Sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček izjavila je jučer kako je zgrožena odlukom da će se Sisak obnavljati po jednakom modelu kao i Zagreb, a nije dugo trebala čekati na odgovor ministra graditeljstva Darka Horvata.

Horvat je odgovorio da njih ne zanimaju političke špekulacije.

“Grad Sisak nema potrebu niti će morati ijednu kunu platiti u obnovi”, izjavio je novinarima.

Gradonačelnici je poručio da prouči zakon, a ako treba da će joj ga on pojasniti kao što to pojašnjava sima koji pokažu interes.

“Ona nikakav interes nije pokazala. Ono što sam jučer imao prilike čuti izlazi izvan konteksta zakona”, dodao je.

Pojasnio je da u zakonu kaže kako će Sisačko-moslavačka županija s 20 posto sufinancirati konstrukcijsku obnovu porušenih višestambenih zgrada, odnosno obnovu onih zgrada koje se odluče obnavljati, a da će za uništene zgrade i kuće država u potpunosti financirati o svom trošku izgradnju zamjenskih stanova i zamjenskih kuća.”

Zakonom je, dodao je, ugrađen dohodovni cenzus, stoga se umirovljenici i nezaposleni ne trebaju bojati. Osim toga je napomenuo i kako će država, ako sama Sisačko-moslavačka županija ne bude imala dovoljno fiskalnih kapaciteta, u ime županije participirati sa spomenutih 20 posto.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.