Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Pripuz dobio tužbu protiv Grmoje: ‘Uvrijedilo me to, nikada mi u poslu nisu utvrđene nepravilnosti’

Autor: M.D.

Saborski zastupnik Mosta, Nikola Grmoja izgubio je sudski spor s poduzetnikom Petrom Pripuzom. Pripuz ga je tužio nakon što je ovaj na konferenciji za medije u Hrvatskom saboru komentirao zbivanja oko ilegalne izgradnje kampa na Murteru u kojoj je sudjelovao Zoran Pripuz.

“Žalosno je da ljudi koji se dugi niz godina spominju u kontekstu, čak i mafije, padaju na ovakvim stvarima. Dakle, ne kažem da ne treba zbog ovog goniti Pripuza i ostale, ali ja mislim da se puno tu moglo naći ozbiljnijih stvari. To je odgovornost hrvatskih institucija. A imate i njegovog brata koji ima niz optužnica i tu isto nemamo nikakvog epiloga hrvatskog pravosuđa”, rekao je tada Grmoja.

Petar Pripuz je u tužbi naveo da je Grmoja iznio uvredljive i klevetničke navode u jednakom ili sličnom kontekstu onome za kojeg mu je već pravomoćnom i ovršnom presudom utvrđena odgovornost.

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Trpljenje kritike

“Ponovno me označio kao pripadnika mafije kojeg treba goniti, a u namjeri da zlonamjerne i uvredljive izjave pojača, neistinito navodi da imam niz optužnica i da sam ovom narodu uzeo dosta pa mogu i još. To me je kao gospodarstvenika koji u svojim tvrtkama zapošljava veliki broj radnika posebno uvrijedilo. Osjećao sam se bijesno i povrijeđeno. Reflektiralo se to na poslovne suradnike i članove moje obitelji jer su, primjerice, u školi djeci govorili nakon te izjave da je njihov dida mafija. Punih 40 godina uredno plaćam poreze, prireze i druga davanja, a u poreznom nadzoru mi nikada nisu utvrđene nepravilnosti”, rekao je Pripuz tijekom suđenja.

Pripuz ‘išamarao’ Grmoju: ‘Pozivate na lov ljudi, radite linč. Bili ste u vlasti kad ste me progonili’

Grmoja je na sudu podsjetio kako je povod toj njegovoj izjavi bilo uhićenje Petrova brata, Zorana Pripuza i načelnika Murtera Tonija Turčinova, upravo zbog kampova. Ustvrdio je da je sve što je rekao o Pripuzovim optužnicama točno i provjereno, zbog čega stoji iza svojih riječi, ali ističe da mu namjera nije bila uvrijediti li povrijediti Pripuza, piše Dnevnik.hr.




Zagrebački je sud zaključio da Pripuz mora trpjeti kritiku, ali da takvo razmišljanje ne daje nikome za pravo vrijeđati i difamirati. Zbog povrede prava na ugled, čast i dostojanstvo, Grmoja nepravomoćno treba Pripuzu platiti 1990,84 eura s kamatama te još 1349,54 eura sudskih troškova.




Autor:M.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.