FOTO: Luka Stanžl/PIXSELL

GRADONAČELNICA SISKA NAKON JUTROŠNJEG POTRESA: ‘Zadovoljna sam reakcijom državnog vrha, Predsjednik me nazvao odmah nekoliko minuta nakon potresa’

Autor: Ines Brežnjak

Gošća večerašnjeg dnevnika RTL televizije bila je gradonačelnica Siska, Kristina Ikić Baniček.

“Dan mi se čini najdužim u životu, a počeo je sa strašnim potresom”, rekla je gradonačelnica na početku razgovora.

“Građani zovu od ranoga jutra, vatrogasci su od jutra na intervencijama, građani primaju pomoć, javljaju mi se preko maila, društvenih mreža, sms-a…i drago mi je da imaju povjerenja u mene. Tijekom dana nije bilo niti jedne žrtve, mislim da je to najvažnije”, rekla je Ikić Baniček.

“Građani znaju da od danas mogu prijaviti štetu na nekoliko načina. 14 dana nakon proglašenja elementarne nepogode će se zatvoriti prijave, pozivam građane da štetu prijave što prije.”

Istaknula je da i sada vatrogasci obilaze kritične lokacije te da su detektirali da je najvažnije osigurati sigurnost građana.

“Prognoza je kiša i vjetar, moramo sve krovove i dimnjake čim prije riješiti. Imali smo nekoliko situacija gdje su ljudi procijenili da se ne osjećaju sigurno u svojim domovima, svima im je ponuđen gradski smještaj, no odbili su te idu kod rodbine ili prijatelja.”

Nakon potresa, područja je posjetio i cijeli državni vrh.




“Zadovoljna sam reakcijom državnog vrha, predsjednik me nazvao odmah nekoliko minuta nakon potresa”, kazala je gradonačelnica Siska pa nadodala da su je zvali i premijer, a da je kasnije razgovarala i s ministrom graditeljstva Darkom Horvatom oko obnove potresom pogođenih područja.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.