Foto: Pixabay

Glasnogovornik ministarstva ima veću plaću od profesora: Ovo je sramota za državu

Autor: I.G.

U sindikalnim krugovima nema mjesta optimizmu kada je riječ o nedavno predloženim koeficijentima, ističe Matija Kroflin, glavni tajnik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja, u razgovoru s reporterom Dnevnika Nove TV.

“Vidjeli smo koeficijente koje predlaže Vlada netom prije blagdana, dio njih uspjeli smo proanalizirati, postoje određeni problemi unutar sustava znanosti i visokog obrazovanja na koje ćemo pokušati utjecati. Međutim, posebno nas je razočarala situacija kada smo vidjeli prije koji dan koeficijente za državne službenike.

‘Plaća asistenta raste 12 posto’

Vidjeli smo da se naš sustav dodatno degradira. Evo jednog primjera. Plaća glasnogovornika u državnoj službi, prema prijedlogu novog sustava koeficijenata, bila bi veća od jednog profesora u našem sustavu”, rekao je Kroflin.

Velika promjena za električne automobile, ovaj potez mogao bi biti pun pogodak

“Primjerice, plaća jednog asistenta raste 12 i nešto posto. Međutim, ako gledate rast plaća nekih drugih radnih mjesta u državnoj službi, vidite da je to puno više. Dakle, ovim sustavom stvari su se trebale izbalansirati. Ne bih to nazvao povijesnom reformom. Da, ona uvodi brojne promjene, no ako pogledamo radna mjesta prosvjetara, učitelja, ono što mi dobivamo je praćenje kretanja plaća u privredi. Možete li to nazvati povijesnim? Ne baš”, rekao je Kroflin.




Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.