Foto: CROPIX

Evo tko je terorist Miloš (25) koji je izveo napad u središtu Beograda, jasno je zašto je to napravio

Autor: P.V.

Češljaju se detalji šokantnog napada u blizini izraelskog veleposlanstva. Pa je tako poznato da je napadač na srpskog policajca, koji je osiguravao izraelsko veleposlanstvo u Beogradu, konvertit koji je uzeo ime Salahudin.

Naime, te je informacije objavio u subotu ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić. Dakle, iz tamošnjeg MUP-a Srbije kažu kako je utvrđeno da je osoba koja je izvršila teroristički napad Miloš Žujović (1999), koji sada ima vjersko ime Salahudin. On je konvertit iz Mladenovca, koji se preselio u Novi Pazar.

“Policija će izvršiti pretrese na više lokacija. Sve naše snage su u najvišem stupnju”, izjavio je ministar Dačić.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Promijenio vjeru

Isto tako nadležni organi Srbije utvrđuju da li je napadač povezan s vehabijama. Napadač je u subotu oko 11 sati iz samostrela pogodio u vrat pripadnika žandarmerije koji je osiguravao izraelsko veleposlanstvo u Beogradu.

Poznato je da je muškarac više puta prilazio policajcu pitajući ga gdje je muzej i slično, a zatim se vratio, otvorio vrata kućice, iz vrećice izvadio samostrel i ranio policajca, koji je ispalio nekoliko hitaca i napadač je pola sata kasnije umro. Ranjeni policajac operiran je i izvan je životne opasnosti.

Inače, izraelsko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je da je došlo do “pokušaja terorističkog napada u blizini izraelskog veleposlanstva u Beogradu”. “Veleposlanstvo je zatvoreno i niti jedan zaposlenik veleposlanstva nije ozlijeđen. Okolnosti slučaja se istražuju”, stoji u priopćenju.

Podsjećamo, 2009. godine srbijanski sud osudio je četvoricu muslimana, sljedbenika sunitske vehabijske sekte, na zatvorsku kaznu zbog planiranja napada na nogometni stadion u Novom Pazaru, glavnom gradu južne srbijanske regije Sandžak, gdje su većina stanovništva umjereni muslimani.




Autor:P.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.