Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Evo gdje Sabor seli nakon 15. srpnja: Riječ je o važnoj lokaciji

Autor: B. D.

Nakon završetka redovnog rada 15. srpnja, Hrvatski sabor seli u prostore Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” na Črnomercu, gdje će ostati dok traje cjelovita i energetska obnova zgrade na Trgu svetog Marka.

Preseljenje će se odvijati od 15. srpnja do 15. rujna, stoji u obavijesti koju je danas zastupnicima odaslao tajnik sabora Davor Orlović.

Obnova zgrade sabora, koja je oštećena potresima iz 2020. godine, trajat će dvije do tri godine. Preseljenje obuhvaća urede predsjednika i potpredsjednika sabora, predsjednika odbora, klubova zastupnika, zastupnika te zaposlenika Stručne službe.

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Manji radovi 2018.

Zaposlenici Stručne službe, koji ne preseljavaju u HVU zbog ograničenog prostora, bit će smješteni u uredske prostore u Demetrovoj 15.

Plenković najavio financijsku pomoć onima čije su kuće stradale u nevremenu: ‘To smo učinili i lani’

Zgrada sabora, koja ima status zaštićenog kulturnog dobra, posljednji put je temeljito obnovljena prije više od četvrt stoljeća kada je uređena sabornica, saloni na prvom i drugom katu, dio prostora u prizemlju, restoran i kafić.




U ljeto 2018. na 3. katu zgrade obnovljeno je 13 ureda za službenike. Preseljenje je bilo neophodno zbog nužnosti obnove zgrade i složenih procedura javne nabave koje su usporavale početak radova.




Autor:B. D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.