Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Europska tužiteljica poslala pismo Malenici, on se meškoljio: ‘Ne bih sada u detalje’

Autor: Dnevno.hr

Nakon sjednice Vlade ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica novinarima je potvrdio kako je dobio pismo europske tužiteljice Laure Kövesi. No, tvrdi Malenica, u njemu se ne spominju zlouporabe na Geodetskom fakultetu.

“Ne bih sada ulazio u detalje pisma. Pismo je vezano za suradnju vlade i EPPO-a, unaprjeđenje zakonodavnog okvira i materijalnog statusa samih tužitelja”, kratko je poručio ministar.

Rekao je i kako je odgovorio Kövesi te da je u njemu podržao rad EPPO-a u Hrvatskoj, kao i da Vlada nije izvršila nikakav pritisak na rad Uskoka.

Foto: Ivana Nobilo / CROPIX

‘Uskok i EPPO rade neovisno’

“Uskok je reagirao kako je reagirao. Predstojnik ured premijera Zvonimir Frka Petešić je dostavio određene informacije bez ikakve namjere da vrši pritisak niti da se temeljem tih informacija pokrenu određene aktivnosti”, rekao je.

Osim toga, rekao je kako Uskok i EPPO rade neovisno te da u ovom trenutku uopće ne zna hoće li doći do postupka odlučivanja o sukobu nadležnosti. Malenica je komentirao i nedolazak sudaca Ustavnog suda na prisegu novog glavnog državnog odvjetnika Ivana Turudića.

“Ustavni sud nije dio klasične sudbene vlasti, dakle na neki način četvrta grana vlasti tako da nisu izravno vezani s pravosuđem, s redovnim i specijaliziranim sudovima te Državnim odvjetništvo. Zašto nisu došli je pitanje za njih. Ja smatram da su trebali doći”, rekao je. Ministra su pitali i kada bi im pasali parlamentarni izbor, a on je rekao kako im odgovara bilo koji datum.

Šeks joj rekao da je zmija koja šiklja otrov iz šupljih zubi: ‘To ću mu i pokazati’




 




 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.