Foto: Miroslav Slafhauzer / CROPIX

Epsko nevrijeme poharalo Hrvatsku: Nije gotovo, tijekom noći će biti kaos

Autor: I.G.

Stigla je najavljena promjena vremena, s prognozom grmljavinskog nevremena koje donosi jak vjetar i tuču. Sutra će biti hladnije nego danas, a nevrijeme će se nastaviti i sutra. Tuča je već oštetila polja kod Siska, a led se nije otopio ni nakon tri sata. U Bošnjacima kod Županje također je pala snažna tuča koja je oštetila fasade i krovove na kućama.

TUČA POTUKLA POLJA U DIJELU HRASTELNICE, PALANJKA I TIŠINE ERDEDSKE
Današnje nevrijeme nanijelo je golemu štetu na…

Posted by Župa sv. Josipa Radnika – Sisak-Galdovo on Monday 1 July 2024

 

Nevrijeme koje je pogodilo dio Hrvatske premješta se prema Istri i Kvarneru, a DHMZ upozorava da će biti najsnažnije večeras i u noći na utorak. IstraMet navodi da je situacija zabrinjavajuća i objavili su fotografije nevremena.

Što se tiče Istre i Kvarnera, DHMZ-ov ALADIN za večer i noć pred nama je najžešći. Usudili bi se reći i zabrinjavajući….

Posted by IstraMet on Monday 1 July 2024




 

Portal eVaraždin izvještava o tuči veličine lješnjaka na području općine Cestica. Zagrebački vatrogasci su već imali intervencije uklanjanja stabala i dijelova krova te ispumpavanja vode iz zgrada na zapadu grada.

Na snazi je crveno upozorenje🔻




Posted by evarazdin.hr on Monday 1 July 2024

 

Crveno upozorenje

Olujni oblak prekrio je Sloveniju i kreće prema sjeveroistoku, donoseći opasnost od nove oluje. N1 javlja da će snažni pljuskovi i nevrijeme zahvatiti veći dio Hrvatske večeras, uz mogućnost lokalnih nevremena s munjama, pljuskovima, snažnim vjetrom i tučom.

Kaos u Europi: Turističko mjesto u Italiji i dalje odsječeno od svijeta, u Češkoj razorne poplave

Za poslijepodne i večer izdano je crveno upozorenje za Zagreb i Osijek, narančasto za Rijeku te žuto za Karlovac i Gospić. Veliko nevrijeme zahvatilo je istok Slavonije, a Crometeo je objavio fotografiju oblaka iznad Vukovara.

Foto: DHMZ

DHMZ prognozira da će u utorak biti oblačno s mjestimičnom kišom i pljuskovima s grmljavinom, osobito u prvom dijelu dana. Na Jadranu će pljuskovi biti izraženi uz mogućnost grmljavinskog nevremena, a poslijepodne će se naoblaka smanjivati.

 

Posted by Toni Šarčević Pavikić on Monday 1 July 2024

 

Vjetar će biti slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, dok će na Jadranu puhati umjerena i jaka bura s olujnim udarima te sjeverozapadnjak, a na jugu prolazno i jugo. Temperatura će jutros biti između 14 i 19°C, na Jadranu 18 do 23°C, dok će najviša dnevna temperatura biti između 23 i 28°C, a u gorju niža.

Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.