zagreb,061001 hrvatska-belgija robert prosinecki foto: robert belosevic -spo-

EKSKLUZIVNO! Robert Prosinečki za Dnevno otvorio dušu: ‘ Sve ovo oko slike s Arkanom me pogodilo’

Autor: Dražen Krajcar

Naš sugovornik ovaj put je bio Robert Prosinečki, koji je otvorio svoju dušu i osvrnuo se na medijske napise koji ovih dana kolaju portalima, a u kojima stoji fotografija njega i njegovih suigrača iz Crvene zvezde pored kojih je, među ostalima, bio i ratni zločinac Arkan.

“Zadnjih tjedan dana na raznim portalima pojavila se slika na kojoj sam u društvu ratnog zločinca Arkana. U ono vrijeme, kada je slika fotografirana, bio sam igrač Crvene zvezde, a Arkan je bio vođa navijača Crvene zvezde, takozvanih Delija, i ja sam se na toj slici našao kao igrač, s ostalim suigračima, i nije istina da sam stajao pored njega. Arkana u životu nisam upoznao, a o njemu mislim sve najgore.”

“Sve ono nakon objave slike me pogodilo jer sam uvijek bio protiv ratnih huškača i zločinaca, a sada sam stavljen u kontekst takvih. Osim toga, dobro se zna zašto sam otišao u Crvenu zvezdu, otišao sam kad me kao mladog talentiranog igrača potjerao Ćiro Blažević.”

“Sto puta sam odonda rekao da mi je Dinamo u srcu i da neću prežaliti taj izgon. Ali, ja sam u ondašnjoj Jugoslaviji s Crvenom zvezdom osvojio Kup prvaka, bio proglašen najboljim igračem, i kaj sad, da se toga sramim?”

Foto: Robert Belosevic / CROPIX

“Nakon toga, put me odveo u Španjolsku, u Real Madrid, Real Oviedo, Barcelonu, Sevillu i među prvima sam se odazvao na poziv za hrvatsku reprezentaciju, a vrhunac karijere mi nije bilo srebro u Francuskoj, nego povratak u Dinamo i ulazak u skupinu Lige prvaka.”

foto: Robert Belosevic

 




Autor:Dražen Krajcar
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.