Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Društvenim mrežama kruži zanimljiva fotka kumova Šeksa, Šeparovića i važnog HDZ-ovca

Autor: Dnevno.hr

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović rekao je da predsjednik Zoran Milanović ne može biti kandidat za mandatara za sastav vlade, ali ni premijer, čak niti ako sada podnese ostavku i zastupnici ga odaberu, istaknuvši da sud može poništiti njihovu odluku i da je Ustav iznad svih. “Svatko je dužan držati se Ustava i zakona. Ustav je iznad i građana, predsjednika Republike, Ustavnog suda, Sabora i Vlade. Dakle, Ustav je iznad svih. Predsjednik Republike je pravodobno upozoren da može sudjelovati u kampanji, ali da mora odmah podnijeti ostavku. On tu ostavku nije podnio. Prema tome, sada je gotovo”, poručio je Šeparović odgovarajući na pitanja novinara u petak nakon sjednice Ustavnog suda.

Ponovio je da Milanović ne može biti mandatar za sastav vlade, a ukoliko bi takav mandat i dobio Ustavni sud bi tu odluku mogao poništiti. “On se svojim postupanjem doveo sam u poziciju da ne može biti mandatar i političke stranke ili sudionici u izborima moraju o tome voditi računa”, naveo je.

Zanimljivo, društvenim mrežama širi se fotografija iz arhive na kojoj su Miroslav Šeparović, Vladimir Šeks, njegova tadašnja mladenka Anica Ressler i HDZ-ov ministar Branko Bačić, tada načelnik Blata. Fotografija je nastala 2003. u Blatu na Korčuli gdje se Šeks vjenčao s liječnicom.

Milanović često naziva Šeparovića ‘Šeksovim kumom’

Kako je tada pisao Večernji list, zavjete su razmijenili pred desetak uzvanika u gradskoj vijećnici Blata, u 12.30 sati, u izuzetno tihoj i mirnoj atmosferi, bez pompe i luksuza. Par je do zadnjeg trenutka izbjegavao novinare koji su opkolili vijećnicu u Blatu, izjave nisu davali, a sve detalje oko svečanosti držali su u najvećoj tajnosti.




Braku su kumovali načelnik općine Blato Branko Bačić i Miroslav Šeparović. Blato mladenci nisu odabrali slučajno – Šeksovi preci koji su se prezivali Bačić potječu iz tog mjesta. Podsjetimo, predsjednik Milanović u javnim istupima često proziva Šeparovića te ga zove Šeksovim kumom.

Milanović objavio sočnu fotku suca Šeparovića: ‘Pogledajte kako HDZ donosi odluke Ustavnog suda’




 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.