Foto: Robert Fajt / CROPIX / YouTube

Dramatično u Karlovcu, grom zapalio krov kuće, vatrogasac ranjen gelerom: ‘Došlo je do više eksplozija’

Autor: I.G.

Jak pljusak zahvatio je dijelove Zagreba uz popratnu grmljavinu, a prizori posljedica jakih pljuskova i tuče diljem Hrvatske ne prestaju stizati. Kako se vidi iz brojnih snimki, Karlovac je doslovno pod vodom. Usred udara groma navodno se zapalila i kuća, a čovjek je u jednom kvartu u Karlovcu pokušao proći ispod potopljenog podvožnjaka, ali je zapeo. Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) izdao je žuto upozorenje zbog potencijalno opasnog grmljavinskog nevremena.

“Mjestimice izraženi pljuskovi s grmljavinom. Moguća tuča i prolazno pojačan vjetar. Moguće bujične i urbane poplave”, stoji u DHMZ-ovom upozorenju.

U Karlovcu se zapalio krov

Nevrijeme praćeno jakom kišom, grmljavinom, ponegdje i tučom te vjetrom protutnjalo je poslijepodne širom karlovačke regije. Na nekim područjima poput Krnjaka zabilježena je tuča, a negdje i jak vjetar.

Tako je vjetar slomio grane na drveću u centru Karlovca, kod Doma umirovljenika. Karlovačke ulice pune su vode, od Švarče i kružnog toka kod KTC-a do Senjske ulice, piše Radio Mrežnica. Podrumi u dijelovima grada poput Banije puni su vode, a iz šahtova izbija smrad, javljaju slušatelji.

 

Turanj, Karlovac⛈️⚡️❗️

Posted by Radio Mrežnica on Tuesday 28 May 2024




 

KaPortal objavio je kako su velike količine oborina u malo vremena prouzročile bujice na brojnim prometnicama na području Karlovca, poplavljeni su podvožnjak na Rakovcu i parkiralište u Krležinoj. Na Borlinu je došlo do udara groma u kuću i izbio je požar.

Tijekom gašenja požara došlo je do više eksplozija nepoznatog eksplozivnog sredstva. 52-godišnji vatrogasac teško je ozlijeđen i prebačen na liječenje u KB Dubrava. Zadobio je tešku ozljedu toraksa nakon udara gelera u lijevu stranu prsnog koša, javlja Nova TV.




Foto: Robert Fajt / CROPIX

Miroslav Radeta, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Karlovac, otkrio je detalje o ozlijeđenom vatrogascu.

“Prilikom gašenja došlo je do više eksplozija, najveća je bila tijekom našeg dolaska. Prilikom gašenja bilo je još nekoliko sekundarnih eksplozija, ne znamo točno koji je uzrok eksplozija, možemo pretpostavljati da se radi o nekim zaostalim minsko-eksplozivnim sredstvima iz Domovinskog rata.

Foto: Robert Fajt / CROPIX

Vatrogasac ima teške ozljede, pregledan je i zbrinut u Općoj bolnici Karlovac i upućen na daljnje liječenje u KB Dubrava. Bit će podvrgnut operaciji, želimo da se čim prije oporavi”, kazao je za RTL. Dodao je da je vatrogasac pri svijesti, ali da su ozljede ozbiljne.

I u Zagorju nestabilno

Mnogo kiše palo je u Zagorju, posebno u Zaboku gdje je Kolodvorska ulica poplavljena, prenosi Zagorje international. Karlovačko područje također je pogodilo jako nevrijeme s tučom i grmljavinom, što je bilo najavljeno u jutarnjoj prognozi DHMZ-a.

Jaka tuča i grmljavinsko nevrijeme pogodili su i karlovačko područje. Jutro je proteklo sunčano, a grmljavinsko nevrijeme došlo je sukladno DHMZ-ovoj prognozi od jutros.

Obilan pljusak u Karlovcu lokalno palo 78 mm kiše, meteorološka postaja OŠ Banija.

Posted by Vremenska Prognoza za Hrvatsku on Tuesday 28 May 2024

 

Amfibija za karlovački Grabrik⛈️⚡️❗️

Posted by Radio Mrežnica on Tuesday 28 May 2024

 

 

‼️Poplavljene prometnice u svega nekoliko minuta. Grabrik – Rakovac se ne može

Posted by Trend mediji on Tuesday 28 May 2024

Nakon nevremena došlo je i do požara kuće na karlovačkom Borlinu, javlja Radio Mrežnica.

Čovjek stao s Passatom usred duboke vode, nažalost, u vozilo je prodrla voda.

Nastavlja se s olujama

U istočnoj Hrvatskoj u poslijepodnevnim satima raste vjerojatnost za lokalne pljuskove i grmljavinu, uglavnom na zapadu regije. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, prolazno moguće na udare i jak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 12 do 14, najviša dnevna od 24 do 27°C.

U središnjoj Hrvatskoj promjenjivo i nestabilno, prijepodne uz sunčana razdoblja, ujutro lokalno i maglu. Osobito u drugom dijelu dana mjestimice kiša, a mogući su i izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, prolazno ponegdje i jak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 12 do 15, najviša dnevna između 22 i 25°C.

Obilan pljusak u Karlovcu lokalno palo 78 mm kiše, meteorološka postaja OŠ Banija.

Posted by Vremenska Prognoza za Hrvatsku on Tuesday 28 May 2024

 

U Gorskom Kotaru i Lici promjenjivo oblačno, mjestimična kiša te pljuskovi s grmljavinom bit će češći u drugom dijelu dana kada mogu biti izraženiji. Ujutro lokalno moguća magla, ponajprije po kotlinama. Vjetar većinom slab, navečer i umjeren sjeveroistočni. Najniža jutarnja temperatura zraka između 8 i 12, najviša dnevna od 18 do 23°C.

U Istri pretežno sunčano, a sredinom dana uz povećanu naoblaku mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom, navečer smanjenje naoblake. Prijepodne će puhati slab istočni vjetar i jugo, sredinom dana sjeverozapadni i jugozapadni vjetar, a navečer umjerena do pojačana bura. More će biti malo, navečer prema otvorenom do umjereno valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će uglavnom od 15 do 17°C, u unutrašnjosti Istre od 12 do 14°C, a najviša dnevna od 23 do 25°C.

Na Sjevernom Jadranu i u Dalmaciji promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Mjestimična kiša ili pljuskovi s grmljavinom vjerojatni su poslijepodne u unutrašnjosti Istre, ali lokalno se očekuju i uz obalu. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni i jugozapadni, krajem dana bura, podno Velebita na udare i jaka. Najniža jutarnja temperatura zraka od 14 do 18, u unutrašnjosti Istre oko 12°C. Najviša dnevna između 22 i 26°C.

Oružje koje bi moglo promijeniti ratovanje: Pogledajte kakvu su metalnu neman Kinezi stvorili

Prognoza za sutra

Kako poručuje DHMZ, očekuje nas djelomice sunčano vrijeme s promjenjivom naoblakom. U prvom dijelu strijede lokalno može pasti kiša, dok se uglavnom poslijepodne očekuju pljuskovi s grmljavinom, osobito u Gorskoj Hrvatskoj i Dalmaciji. Vjetar će biti slab, na istoku i umjeren sjeverozapadni, a na Jadranu jugozapadni. Do sredine dana na sjevernom dijelu Jadrana puhat će bura, koja će podno Velebita ponegdje biti i jaka.

Započeli razvoji, već imamo lokalne grmljavinske pljuskove.

Izvor: Rain Alarm

Posted by Vremenska Prognoza za Hrvatsku on Tuesday 28 May 2024

 

Najniža jutarnja temperatura zraka će se kretati između 10 i 15°C, na Jadranu od 15 do 19°C. Najviša dnevna temperatura će biti između 20 i 25°C.

Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.