Foto: Instagram/Aleksandar Vučić, Ilustracija

Drama na nebu u Srbiji, Vučić se javio iz kasarne: ‘Uočili smo ih na 5800 metara’

Autor: B. D.

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić obratio se medijima u kasarni Banjica 2 u Beogradu nakon sjednice proširenog kolegija načelnika Generalštaba.

Upozorio je na pojačana izviđačka djelovanja iz zraka prema Srbiji iz svih smjerova, iako nije došlo do prelaženja granice. Istaknuo je da su 5. i 20. lipnja albanske bespilotne letjelice Bayraktar iz Đakovice na Kosovu dosegnule visinu od oko 5800 metara s namjerom izviđanja pozicija srpske vojske.

Vučić je također rekao da se oprema i naoružanje moderniziraju i povećavaju, prenosi Nova.rs. Izrazio je nezadovoljstvo popunom jedinica srpske vojske na sjeveru Srbije, posebno u Beogradu i Vojvodini.

‘Moramo biti mnogo jasniji’

“Mnogo izazova imamo. Velike snage su okupljene u regiji, od značajnih snaga u zemljama u regiji do ogromnog broja pripadnika NATO-a za koje smo uvjereni da ni na koji način neće biti upotrijebljeni protiv srpskog naroda ili Srbije”, naveo je.

Vučić oštro udara po Hrvatskoj: ‘Da im ja to prešutim? Ne pada mi na pamet’




Zaključio je da Srbija mora biti mnogo jasnija u poruci odvraćanja svakog potencijalnog agresora.

 

 

Autor:B. D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.