Foto: Damjan Tadic / CROPIX

DP ide u Bruxelles: ‘Moramo biti zadovoljni, vidjeli ste koliko je kampanja bila prljava’

Autor: M.D.

Prema izlaznim anketama izbora za zastupnike u europskom parlamentu, Domovinski pokret je prikupio 8,67 posto glasova, što im jamči jedan mandat u Bruxellesu. Ranije je Gordan Jandroković rekao da je vladajuća koalicija osvojila više od 50 posto mandata

“Mi moramo biti zadovoljni. Vidjeli ste ovih dana koliko je kampanja bila prljava, bilo je svega. Citirat ću Alojzija Stepinca da im džaba svi mediji, kad neće doći do naših srca”, rekao je Mario Radić, potvrdivši da je mislio na aferu s kućom Stjepe Bartulice.

“Mi smo pričali o tome je li Bartulica kupio kuću i je li je prijavio 25.12. ili 4.1. Glavna tema je bila od čega živi, narod je shvatio o čemu se radi. No, to nam nije naštetilo, nije nam uzelo ništa glasova”, ustvrdio je i komentirao nisku izlaznost. “Izlaznost je bila slaba, stranke nisu imale nešto financija. Mi smo napravili sve što smo planirali ili htjeli”, ustvrdio je.

Foto: Darko Tomas / CROPIX

‘Sve se odluke donose u Bruxellesu’

Poprilično je detaljno secirao uzroke zbog kojih ovi izbori nisu potaknuli veliki interes birača. Smatra da se sve odluke donose u Bruxellesu, a da građani o tome ne znaju mnogo.

Jasno je zašto svi žele u EU parlament: Pogledajte kolike su im plaće, dnevnice i druge naknade

“Treba promijeniti taj dojam da se promijene teme. Mi imamo 80 posto zakona o kojima se raspravlja u Bruxellesu, ali mi ih samo provodimo. Treba približiti te teme i pokazati što se sve odlučuje iu Bruxellesu. Ideologodija i te stvari, greška koju nisu vidjeli 8 dana, mi smo je vidjeli. Hvala medijima koji su to prenijeli i dali nam na vidljivosti. Mi smo tako orijentirana stranka da želimo pokazati da je EU nadnacionalna federacija, u kojoj se o svemu odlučuje na jednom mjestu, a mi smo protiv toga”, zaključio je Mario Radić.




Tijek izbora za europski parlament možete pratiti OVDJE.




Autor:M.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.