Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Doznalo se što se događa na Rebru nakon hakerskog napada: ‘Pacijenti nisu ugroženi’

Autor: V.S

“Sigurnost bolesnika nije ugrožena i to je najvažnije”, priopćeno je iz KBC-a Zagreb nakon što se jedna od najpoznatijih bolnica u metropoli našla na meti hakerskog napada.

Zbog napada u bolnici su bili primorani isključiti sve sustave, no tijekom jutra problem se gotovo pa otklonio.

“Printa se malo sporije, neke stvari se rade ručno. Najbitnije je da su svi hitni bolesnici u salama i da pacijenti nisu ugroženi. Sve funkcionira, malo teže, ali funkcionira”, rekao je prim. dr. Milivoj Novak, pomoćnik ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite i nadzor.

Foto: Goran Mehkek / Cropix

Nitko nije poslan kući

Bolnički sustav trebao bi profunkcionirati vrlo brzo, stotinjak ljudi radi na njegovom oporavku od 3 sata ujutro, ali kada točno bi trebalo sve proraditi ne zna se kao ni što su uzroci napada.

Najbitnije je, dodaje Novak, da hitna služba funkcionira, kao i da nitko neće biti poslan kući.

“Kad sustav proradi javnost će biti obaviještena”, poručio je Novak.

Hakerski napad na bolnicu izveden je dan nakon što su hakeri u srijedu popodne izveli DDoS napad na nekoliko internetskih stranica hrvatskih institucija, među kojima su Ministarstvo financija, Porezna uprava, HNB, Zagrebačka burza koje su proradile oko 20 sati.




KBC Rebro doživio ozbiljan napad: ‘Primorani smo isključiti sve sustave’




Autor:V.S
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.