Foto: Ivana Nobilo / CROPIX/Dnevno.hr kolaž

Dijelu Hrvatske još prijeti nevrijeme, upaljen meteoalarm: Evo kada se vraća vruće ljeto

Autor: M.P.

U nastavku tjedna najprije promjenjivo oblačno, a od vikenda većinom sunčano. Neće biti posve stabilno, malo kiše osobito bi moglo pasti sa srijede na četvrtak, a mogućnost za kraći popodnevni pljusak s grmljavinom postoji sve do srijede, pogotovo na zapadu i u gorju. Ipak, vrijeme će većinom biti dovoljno stabilno za brojne radove na otvorenom i unatoč porastu temperature neće biti pretjerano vruće.

Danas će u Hrvatskoj biti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, samo lokalno uz malo kiše ili poneki pljusak. Najviše sunčanog vremena očekuje se u Dalmaciji. Vjetar slab, ponegdje i umjeren sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni.

Na Jadranu će umjerena do jaka bura, mjestimice s olujnim udarima, poslijepodne oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 28 °C, u Gorskoj Hrvatskoj malo niža.

Foto: DHMZ

Narančasto upozorenje zbog bure

Meteoalarmi su upaljeni za dio Hrvatske. Upozorenja su izdana zbog mjestimice mogućih olujnih udara bure na obali, zbog čega je za područje velebitskog kanala oglašen narančasti meteoalarm, što znači da je vrijeme opasno.

Foto: DHMZ

Od srijede se postupno vraća toplo ljeto

Na kopnu i u četvrtak ujutro nekima svježe, prema sve sunčanijem vikendu postupno toplije. U subotu s južnim vjetrom ponegdje opet vruće. Neće biti posve stabilno, ali također ni rijetki popodnevni pljuskovi neće biti posebno izraženi. Mjestimične slabe kiše bit će ponajviše u oblačnijem prvom dijelu četvrtka, javlja HRT. 

Na moru sunčano i većini ugodno toplo, osobito u Dalmaciji. Na sjevernom dijelu može biti lokalnih pljuskova. Bura će oslabjeti, a od četvrtka će puhati povremeno umjeren sjeverozapadni i jugozapadni vjetar.

Kako piše Istramet, pljuskovi su mogući još iduća dva dana, a zatim slijedi dugo i vruće ljeto.




Čačić otkrio kakav oblak se stvorio nad Vukovarom: ‘Ovo bismo trebali znati’




 

Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.