Foto: Vojko Basic / Cropix

Debeljakova tvrtka pred stečajem: Ostao je dužan 50 tisuća eura

Autor: Dnevno.hr/I.J.

Trgovački sud u Splitu pozvao je vjerovnike tvrtke Izvor energije vjetroparkova, čiji je vlasnik Tomislav Debeljak, da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečaja zbog neizvršenih osnova za plaćanje u iznosu od 50.019 eura.

Također, sud je pozvao Debeljaka kao zastupnika dužnika da u sljedećih 15 dana preda popis imovine i obaveza tvrtke. Ukoliko se vjerovnici i zastupnici tvrtke ne odazovu u zakonski predviđenim rokovima, sud će smatrati da je dužnik nesposoban za plaćanje te će donijeti rješenje o otvaranju stečaja.

Ova odluka suda dolazi nakon prethodnog postupka pokrenutog lani u rujnu na prijedlog Financijske agencije (FINE) radi utvrđenja uvjeta za otvaranje stečaja nad tom tvrtkom zbog neizvršenih osnova za plaćanje u iznosu od 16.919 eura. Međutim, neposredno prije zakazanog ročišta za 19. listopada, sud je utvrdio da su nepodmirene obveze iznosile 0,00 kuna te je obustavio stečajni postupak.

Foto: Vojko Basic / CROPIX

Osnovana s kapitalom od 20.000 kuna

Tvrtka Izvor energije vjetroparkova osnovana je 2013. godine s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna i sjedištem u Splitu. Osnivači su joj Brodograđevna industrija Split (Brodosplit) i DIV, a kao osoba ovlaštena za zastupanje istaknut je Tomislav Debeljak.

Prema sudskom registru, pretežita djelatnost tvrtke je iznajmljivanje i davanje u zakup ostalih strojeva, opreme i materijalnih dobara. Tvrtka obavlja širok spektar djelatnosti, uključujući gradnju brodova, upravljanje nekretninama, turističke usluge te proizvodnju energije.

 




 

 

 




Autor:Dnevno.hr/I.J.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.