Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

DABRO OTKRIO ŠTO JE ‘MINISTARSKA ŠUMA’: Tamo se okuplja milje koji odlučuje o Slavoniji, Banožić i Dekanić tamo peku slaninu i lože vatru

Autor: Mia Peretić

Josip Dabro, kandidat za župana Vukovarsko-srijemske županije koji je nedavno napustio HDZ komentirao je istupanja članova iz svoje donedavne stranke.

Kako kaže, 2013. godine je bila zanimljiva situacija prilikom izbora za predsjednika mladeži HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije gdje su određivali ritam i njemu branili da se kandidira za predsjednika mladeži.

Osvrnuo se i na neslaganja s ministrom obrane i čelnikom vukovarsko-srijemskog HDZ-a Marijom Banožićem.

“Banožića je Plenkoviću nametnuo Tomislav Čuljak. Andrej Plenković je vjerojatno vjerovao tim riječima da Banožić okuplja. Pokazalo se da Banožić nema socijalnu inteligenciju u politici. Čovjek nema osjećaja da osjeti što je na terenu, a što nije. Mislim da svojim nasilništvom nekakvim unutar te pozicije i ministra obrane, što znaju i djelatnici Ureda državne uprave kada je došao on 2017. godine. Najbolje da pitate djelatnike kakvo je socijalno ponašanje takvog čovjeka, ali evo”, rekao je Dabro u gotovanju na N1.

Kaže, nasilništvo je teška riječ, no govori kako su kao pravni sljednik dobili 13 tužbi radi smjena. Tomislav Čuljak se malo prekombinirao, njemu je uvijek interes da složi svoje ljude, kardovira u takozvanoj ‘ministarskoj šumi’ iz mraka, rekao je pojasnivši što taj pojam znači.

“To je jedan prelijep dio unutar spačvanskog bazena, na tromeđi općine Privlaka, Gradište i Otok. To je koncesija koju je dobio gospodin Čuljak, to jest njegova tvrtka. Tamo se okuplja jedan politički milje koji odlučuje o svim smjerovima Slavonije, pogotovo Vukovarsko-srijemske županije. Nisam ja sudjelovao u toj šumi, tu su sudjelovali i dan danas lože vatru i peku slaninu gospodin Banožić i gospodin Dekanić. I zato i jesu tu gdje jesu”, rekao je Dabro.

U utrci za župana danas će dobiti potporu Miroslava Škore, ali i ogromnog dijela građanstva županije. Danas imaju potpisivanje sporazuma o potpori. Govoreći o istupanju članova iz stranke, Dabro kaže kako to ne bi vezao sa sobom.




“Ja nikome nisam govorio da slijedi taj primjer. Svaki dan na desetke članove HDZ-a napušta stranku. Zanimljivo je što se ta situacija minimalizira, da se ne bi pokazalo da je HDZ u nekakvom problemu. Treba reći jednu stvar – car je gol i plašt je pao dolje u Vukovarsko-srijemskoj županiji po pitanju neću reći HDZ-a nego pojedinaca”, rekao je i zaključio da ne shvaća Plenkovića kojem je kao ‘najbolji prijatelj’ rekao o ljudima o kojima govori sada.

“Očekivao sam od njega da će on revitalizirati HDZ, to se nije dogodilo. Ja sam vjerovao da će Hrvatska ići dobrim putem”, zaključuje Dabro.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.