Foto: Damir Krajac / CROPIX

Dabro objasnio zašto je Domovinski pokret preuzeo poljoprivedu: ‘Malo tko je htio taj resor’

Autor: B. D.

Ministar poljoprivrede Josip Dabro gostovao je u HRT-ovoj emisiji Plodovi zemlje gdje je istaknuo da je ključ njegovog mandata mjerljivost rezultata.

Odgovarajući na pitanje odakle volja Domovinskom pokretu da preuzme Ministarstvo poljoprivrede, Dabro je rekao da je DP jedan od najjačih u Slavoniji te da su cijelo vrijeme govorili o preuzimanju odgovornosti i da ne bi bilo odgovorno prema građanima da ne preuzmu taj resor.

Osim toga naglasio je i da smatra da je poljoprivreda jedan od najvažnijih sektora u Hrvatskoj. “Poljoprivreda, šumarstvo, ribarstvo su ključ hrvatske države”, naglasio je Dabro.

Foto: Vlado Kos / CROPIX

Okružit će se stručnjacima

Na pitanje čime je bio nezadovoljan oko politika HDZ-a u tom resoru, objasnio je da su resor preuzeli se drugi nisu htjeli uhvatiti s time u koštac.

“Nećemo mi sada reći da smo nezadovoljni politikom nečega, pa smo preuzeli zbog toga taj resor. Ja bih prije rekao preuzeli smo resor zato što ga je malo tko htio uzeti”, pojasnio je Dabro.

Rekao je da je poljoprivreda ostala zapostavljena zbog politike te je rekao da se planira okružiti stručnjacima i da već razgovara s ljudima iz Hrvatske koji su vrhunski u tom resoru.

Foto: Vlado Kos / CROPIX

‘Treba pomoći malim proizvođačima’

Naglasio je  da su zadnjih par godina ili par desetaka godina potpore išle “svima i svakome”, i da je cilj tih potpora unaprjeđenje poljoprivredne proizvodnje, a ne “bacanje novca rada kupovanja socijalno-poljoprivrednog mira”.




Ministar iz redova Domovinaca sudjelovao u žetvi: ‘Lijepo je vidjeti rodna polja’

Za kraj je govorio i o cijenama žitarica, poljoprivrednom zemljištu i mljekarstvu te naglasio da je važno pomoći malim proizvođačima koji su u najvećem problemu i najranjiviji.




Autor:B. D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.