Foto: Vlado Kos / CROPIX

Dabro o pregovorima s Plenkovićem: ‘Sad je to pjesma’

Autor: I.G.

Zastupnik Domovinskog pokreta Josip Dabro spominje se kao potencijalni kandidat za ministra poljoprivrede. Gostovao je u RTL-u Danas i otkrio kako teku pregovori s HDZ-om i gdje će sve DP imati svoje ljude

“Mislim da nije još korektno da potvrđujem bilo što, ne znamo točno tko će i što biti. Ja sam spreman, kao što sam i rekao, ali sačekajmo još par dana i bit će svima sve jasno”, rekao je Dabro na pitanje je li spreman biti ministar poljoprivrede..

“Domovinski pokret ima jasne sve politike pa tako i poljoprivrednu politiku”, odgovorio je na pitanje bi li doista DP selio Ministarstvo poljoprivrede u Osijek.

Foto: Vlado Kos / CROPIX

‘Stvorilo se jedno povjerenje’

Kakav je Plenković pregovarač, upitan je Dabro. “Stvorilo se jedno povjerenje, normalan i partnerski odnos. I ja sam ugodno iznenađen kako to sve lijepo funkcionira. Možda je malo bilo u početku onako kao kad upoznate novu djevojku ili dečka, pa se onako gledaju… Ali sad je to pjesma”, rekao je.

Na pitnje o imenu ministra gospodarstva, kazao je kako s time ne može još izaći u javnost. “Imamo još razgovore s nekim pojedincima. Imamo spremne ljude koji mogu preuzeti odgovornost.”

Potpredsjednik Sabora iz redova DP-a bilo je iduće pitanje za Dabru. “Po meni bi to trebao biti predsjednik stranke Ivana Penava, dok ne prođe godinu dana pa da se prebaci na mjesto potpredsjednika Vlade”.

Građani primijetili nešto zanimljivo 16 mjeseci nakon uvođenja eura: ‘To se više ne može dogoditi’




‘Mi ćemo ostati na tragu programa’

“Nismo razgovarali o broju državnih tajnika, što vi meni stalno namećete… U svim vitalnim resorima DP će imati državne tajnike koji će provoditi politike DP-a, kako ne bi izdali birače. Mi ćemo ostati na tragu programa DP-a. I sam HDZ, imam osjećaj, to želi. Tamo gdje budemo trebali imati svoje ljude, imat ćemo”, rekao je Dabro.

Na pitanje jesu li usuglasili program Vlade s HDZ-om, odgovorio je: “Obris ćemo dobiti sutra, mi ćemo ga usuglasati s našim političkim načelima i kad budemo sjeli idući put.




Muzej žrtava komunističkih režima, je li to na stolu? “Da, razgovarali smo o tome i o rodnoj ideologiji, i nadzoru granice”, rekao je Dabro.

Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.