Ilustracija Foto: Tom Dubravec / CROPIX/Ilustracija

Teška nesreća u Zagorju: Opet je u pitanju kontroverzno vozilo, jedan vozač se bori za život

Autor: M.P.

Na polju u Vučaku, naselju između Bedekovčine i Donje Stubice, došlo je do teške prometne nesreće. Kako javlja PU krapinsko-zagorska, sudarili su se quad i motocikl – kroser. Vozač krosera (41) i vozač quada (38) su ozlijeđeni.

Vozač motocikla zadobio je teške tjelesne ozljede i životno je ugrožen, dok je vozač quada zadobio lake tjelesne ozljede te im se liječnička pomoć pruža u Općoj bolnici Zabok.

U tijeku je policijski očevid kojim će se utvrditi točne okolnosti nesreće.

Foto: Damir Krajac / CROPIX, Ilustracija

Prometni stručnjak: Quad ima težak upravljač, lako se prevrne

U ovoj nesreći ponovno je sudjelovalo vozilo quad, koje se posljednjih dana spominje zbog teške nesreće u kojoj su sudjelovala djeca, iako je u ovom slučaju vozač 38-godišnjak. Podsjetimo, troje tinejdžera sletjelo je u petak quadom s ceste u jarak i udarilo u betonski most u Bulincu, mjestu pored Bjelovara. Quadom koji je registriran kao traktor bez dozvole upravljala je 13-godišnja djevojčica koja je vozila još dvoje djece od 13 i 14 godina. Svo troje djece ima teške tjelesne ozljede.

Prometni stručnjak Goran Husinec komentirao prometne nesreće te upozorio da quad nije vozilo za djecu. “To je za njih opasno vozilo kojim je teško upravljati. Ima teški upravljač, lako se prevrne, a tada se često vozi tragedija”, rekao je.

Dodao je da za male quadove nije potrebna kaciga, ali da bi ju preporučio. “Mali se quadovi smatraju poljoprivrednim vozilima, ali bih kacigu uvijek preporučio za zabavu i rekreaciju”, pojasnio je.

Tri nesreće kod Bjelovara u istom danu: Jedno dijete u kritičnom stanju







Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.