Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

PROGOVORIO MLADIĆ KOJI JE NA SMRT PRETUKAO STARICU: Evo kako se opravdao! Hrvatska i dalje u šoku!

Autor: Dnevno

Nakon što je jučer poslijepodne do smrti izudarao 89-godišnju ženu s kojom ga, kako se za sada čini, ne povezuje apsolutno ništa, 15-godišnji Splićanin ispitan je pred sucem istrage splitskog Županijskog suda.

“Žao mi je i stvarno se ne sjećam što sam napravio. Jedino što se sjećam je da sam uletio u policijsku postaju…”, rekao je to istražnom sucu, kako javlja Slobodna Dalmacija.

On navodno nije želio odgovarati na pitanja suca i zamjenika državnog odvjetnika, no istaknuo je kako je bio živčan i agresivan jer upao je u svojevrsnu krizu jer se nije uspio drogirati. Inače, kako tvrdi, konzumirao je speed i marihuanu.

Tvrdi i kako je tog dana bježao od grupe od petnaestak nepoznatih muškaraca koji su ga htjeli pretući. Tijekom bijega, navodi ušao je u autobus s kojim se odvezao do Poljuda. Tražio je navodno i pomoć vozača autobusa, no ovaj mu se samo nasmijao. Potom je utrčao u automobil koji je stajao na semaforu, a u kojem su se nalazile dvije djevojke te ih molio za pomoć. One su ga istjerale van iz vozila, a kako je opet primijetio grupu koja mu prijeti, dao se u bijeg.

Dvadesetak minuta kasnije dogodilo se brutalno ubojstvo, pokazao je očevid, a mladić se tog trenutka ni dolaska do stana u Sukoišanskoj, uopće ne sjeća.

U svakom slučaju, određen mu je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela i osobito teških okolnosti djela. Mladića je u međuvremenu pregledala i sudska vještakinja za psihijatriju koja je ocijenila da on razumije svoj položaj, razumije prirodu i strukturu kaznenog postupka koji je protiv njega pokrenut te da nema elemenata koji bi ukazivali na to da nije raspravno sposoban.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.