Ilustracija Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

NOVI DETALJI UBOJSTVA STARICE U SPLITU: Mladić je bio drogiran – ranije je kazneno prijavljen zbog posjedovanja marihuane

Autor: Dnevno

Završen je očevid strašnog ubojstva 89-godišnje žene u Splitu za čije je ubojstvo, kako je izviješteno danas, priznao krivicu 15-godišnji dječak. On je smješten u istražni zatvor nakon što ga je ispitao istražni sudac Županijskog suda u Splitu.

Prema posljednjim informacijama, a kako javlja Slobodna Dalmacija, mladić je kucao po vratima stanova Sukoišanske ulice da bi došao do trećeg lata i pokucao na vrata starice. Ona mu je ista otvorila, a kako je pokazao očevid, on ju udara šakom u glavu prilikom čega žena gubi ravnotežu i udara licem u štednjak u maloj kuhinjici. Nakon toga je pala na pod pa ju mladić nekoliko puta udara nogom u lice.

Starica je u stanu živjela s mlađim sinom koji je tu večer radio popodnevnu smjenu pa je žena u stanu za to vrijeme boravila sama.

Očevidom je dokazano i kako mladić staricu prestaje tuči te je vuče preko stana, do vrata balkona. Upravo tu pronađeni su krvavi tragovi na kvaki, a na tom mjestu policija i pronalazi tijelo žene, izudarane do smrti i ostavljene ležeći na leđima.

Policija sumnja da ju je mladić zatukao vlastitom nogom jer desna mu je tenisica bila skroz krvava kada se pojavio u policijskoj postaji. Sumnja se i kako je u trenutku ubojstva bio pod utjecajem sintetičkih narkotika pa su mu u bolnici izvadili krv koja će biti poslana na vještačenje. Također je odveden i dežurnom psihijatru u splitski KBC.

Isti mladić u policijski je zapisnik uveden ranije kada je prekršajno prijavljen zbog posjedovanja marihuane, a prilikom ispitivanja rekao je da je umoran i da ima rupe u sjećanju.

Zbog činjenice da nema navršenih 16- godina, spada u skupinu mlađih maloljetnika te ga se kao takvog ne može ispitati Županijsko državno odvjetništvo već sudac istrage koji vodi cjelokupni postupak. Zbog godina, on ne može završiti niti u maloljetničkom zatvoru već mu se mogu izreći odgojne i sigurnosne mjere.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.