Foto: Marko Jurinec/PIXSELL, Ilustracija

‘NISAM SI MOGAO POMOĆI’ 70-godišnjak zatukao ženu cjepanicom: ‘Ni sam ne znam zašto sam to počinio’

Autor: Dnevno

Mile Milinković (70) nepravomoćno je osuđen na osam godina zatvora na Županijskom sudu u Zagrebu nakon što je u siječnju prošle godine u Gornjoj Plemenšćini na smrt zatukao Katarinu Š.F. (72). U kaznu će mu biti uračunato vrijeme provedeno u pritvoru.

Milinkovića, inače postolara, tužiteljstvo tereti da je 22. siječnja 2021. u ranim jutarnjim satima nesretnu ženu koja mu je pružila krov nad glavom, umlatio cjepanicom. Udarao ju je i šakom te joj zadao desetak udaraca po glavi i po tijelu. Jadna žena preminula je na mjestu događaja od stravičnih višestrukih ozljeda.

Na početku suđenja Milinković je priznao djelo te iskazao žaljenje i kajanje: “Znam da je ružno to što sam počinio. U tom trenutku nisam si mogao pomoći. Nisam bio svjestan. Ubio sam ju. Počinio sam ubojstvo. Kajem se zbog djela. Nesvjesno je bilo. Ni sam ne znam zašto sam to počinio. Od prvog dana sam priznao da sam djelo počinio”, rekao je na sudu Milinković, piše Jutarnji list.

Smanjeno ubrojiv

Vještak psihijatar je utvrdio da je Milinković u vrijeme zločina bio bio smanjeno ubrojiv.

Nakon što je zločin razotkriven kriminalisti su pred sobom imali osumnjičenika, no utvrđivanje njegova identiteta nije bio lagan posao te je posebna priča s kojom se nikada prije nisu susreli.

Utvrđeno je da je Milinković bio osoba bez prijavljenog prebivališta i boravišta te osobne iskaznice. Kako bi rekonstruirali njegov identitet, posegnuli su za podacima starim više od pola stoljeća. Naime, novije u svojim evidencijama nisu imali.

Bez osobne i prijavljenog prebivališta

Njegove otiske prstiju pronašli su u zahtjevu za osobnu iskaznicu koju je tadašnjem SUP-u podnio još u srpnju 1970. Od tada je Milinković boravio na više zagrebačkih adresa, a sa zadnje se odjavio 2014.




Miliković je podrijetlom iz okolice Duge Rese, do prije nekoliko godina živio je u kontejneru u dvorištu jednog susjeda, a u toj ulici živjela je i Katarina. Prije nekoliko godina preselio se k njoj, ali nakon što je potres oštetio njezinu kuću, oboje su preselili u njezinu vikendicu u Zagorje, gdje se dogodio ovaj stravičan zločin.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.