Foto: Unsplash/ Ilustracija

Mladić kod Sinja prijetio policiji: ‘Ima nas 300, pobit ćemo vas, bacit ćemo vas u kupinu’. Evo kako je završio

Autor: Dnevno

Uvjetna kazna zatvora prijeti 25-godišnjaku iz Brnaza nakon što je zaprijetio policajcima da će ih ubiti i baciti u kupinu. U travnju prošle godine u kući na predjelu Meljača nedaleko od Sinja organizirana je zabava na kojoj se okupio veći broj ljudi protivno epidemiološkim mjerama. Ubrzo je na teren izašla policija te je ih je dočekalo vrijeđanje i napadi te bacanje boca, piše Slobodna Dalmacija.

Pri tom je ozlijeđena jedna 25-godišnjakinja, koja je bila gošća, kao i policijski službenik.

S obzirom na to da policijska patrola nije mogla uspostaviti javni red i mir,   u pomoć im je priskočila i Interventna policija. Uhićen 21-godišnjak čija baka je vlasnica kuće, a prijavljen je i 25-godišnjak koji je dvojici policajaca rekao: “Ima nas 300, pobit ćemo vas, bacit ćemo vas u kupinu, ne možete nam ništa, ovo je privatni posjed!” Kasnije je i optužen za to kazneno djelo, prisila prema službenoj osobi.

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je od suda zatražilo izdavanje kaznenog naloga i presudu od pola godine uvjetnog zatvora uz rok kušnje od dvije godine. Osim toga traže i da mladić plati troškove postupka od 840 kuna.

Navedenu kaznu su predložili ako prizna kazneno djelo te se postupak okonča bez suđenja, a u suprotnom traže kaznu od osam mjeseci uvjetnog zatvora uz rok kušnje od tri godine.

Nakon uhićenja 25-godišnjak je u svojoj obrani izjavio kako je sve krenulo od nepoznatih izgrednika.

 




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.