Foto: Darko Tomas / CROPIX

Ćipe zgrožen jugoslavenskom zastavom na Prideu: ‘Pojma nemaju da bi ih Tito pohapsio’

Autor: M.P.

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta (DP) Stipo Mlinarić Ćipe rekao je jučer tijekom gostovanja u emisiji “Bujica” na televiziji Z1 da Hrvatskoj treba vojni rok, a ne gay pride. Dodao je i da će Domovinski pokret učiniti sve da se to u budućnosti zabrani. Sve to je nazvao ‘Tomaševićevom paradom’.

“Nama govore da živimo u prošlosti, a oni mašu jugoslavenskim zastavama?! I pojma nemaju da bi ih njihov drug Tito sve pohapsio i poslao na Goli otok da tamo paradiraju”, rekao je Ćipe. Poslao je i poruku srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću.

“Dok je na vlasti u Hrvatskoj Domovinski pokret, Srbija neće ući u Europsku uniju. Prvo moraju platiti ratnu odštetu, priznati agresiju na našu državu i tek tada mogu započeti razgovori o Poglavlju 23”, rekao je pa dodao da mu je najljepši trenutak od ulaska na vlast bio kada je vidio razrješenje Anje Šimprage s mjesta potpredsjednice Hrvatske državne vlade.

Foto: Screenshot/Bujica

‘Da nije formiran Sabor, širile bi se jugo zastave’

Uvjeren je, da su dobili više glasova i da nije bilo osoba poput Grmoje i Pavličeka, danas bi imali više ministarstava i veći utjecaj u Vladi, a javno je pozvao generala Sačića da im se pridruži u nekom od saborskih odbora kao vanjski član.

“U mjesec dana izbacili smo SDSS iz vlasti i spriječili dolazak ljevice u Banske dvore,” izjavio je u Bujici Stipo Mlinarić Ćipe te dodao: “Da nije formiran Sabor, SDP i Možemo bi se dogovorili o zajedničkom nastupu na mogućim novim izborima i to bi značilo širenje zastava duginih boja iz Zagreba na cijelu Hrvatsku. Usporedno bi se širile i ove s petokrakom, jugo-okupatorske… Domovinski pokret to nije mogao dopustiti”.

Zaključio je da nema šanse da Milorad Pupovac bude na čelu saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina. “Domovinski pokret za to nikada neće podići ruke, a izglasan može biti jedino u slučaju da taj odbor pripadne oporbi, a ne više većini – pa nek’ za njega glasuju Možemo, SDSS, SDP, Most i slični”.  Otkrio je i da će ga uskoro primiti novi glavni državni odvjetnik Ivan Turudić po pitanju procesuiranja velikosrpskih ratnih zločinaca.

Ambiciozna pravnica zagorčat će život moćnom HDZ-ovcu: Njeni SMS-ovi su digli puno prašine







Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.