Foto: Pixababy

Čini se da je piroman iz Njemačke Hrvat: Policija ga zna od ranije, a šteta je ogromna

Autor: B. D.

Njemačka policija priopćila je da je 19. lipnja na poljoprivrednom imanju kod grada Freiberga na Neckaru oko 13:30 sati izbio požar u staji koja je u potpunosti izgorjela.

Vatrogasci su do 14:30 uspjeli dovesti požar po kontrolu te su ga ubrzo ugasili. Uspješno su zaštitili stambeni objekt koji se nalazi pokraj staje.

U požaru je ozlijeđen jedan vatrogasac. Zadobio je lakše tjelesne ozlijede, vjerojatno zbog pucanja vatrogasnog crijeva. Policija je odmah posumnjala da je požar podmetnut zbog čega je slučaj preuzeo kriminalistički odjel policije u Ludwigsburgu.

Foto: Robert Fajt / CROPIX, Ilustracija

Šteta bi se mogla popeti na 300.000 eura

Policija je uskoro osumnjičila 48-godišnjeg muškarca koji ima državljanstvo Hrvatske i BiH. Tog čovjeka već sumnjiče za podmetanje požara u drugoj zgradi i za oštećenje nekoliko vozila, piše Fenix.

Policija je 20. lipnja stupila u kontakt s njim, nakon čega su potvrdili sumnju. Uhićen je i na zahtjev državnog tužiteljstva u Stuttgartu izveden pred suca te je upućen u pritvor.

Šteta na objektu procijenjena je na 250.000 eura, a vjerojatno će se povećati za najmanje 50.000 eura zbog uništenih starih vozila, rezervnih dijelova i alata u požaru. Istraga je i dalje u tijeku.

Pronađena starija Čehinja koja je nestala prije dva dana: Njeno tijelo locirano je dronom







Autor:B. D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.