Foto: Istramet/Screenshot

Danas nas čeka nas pravi pakao, a onda slijedi šok: Na velika vrata se vraćaju opasne pojave

Autor: M.P.

Toplinski val dosegnut će svoj vrhunac u djelomice sunčan petak. Zatim u unutrašnjosti od vikenda nestabilnije uz pad temperature. Lokalno izraženiji pljuskovi, pa i nevrijeme vjerojatniji su u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj. Od subote do ponedjeljka prolazno će zapuhati umjeren sjeveroistočni vjetar.

Danas će biti djelomice ili pretežno sunčano i vruće uz vrhunac toplinskog vala. Lokalno u unutrašnjosti prema večeri i u noći mogući su pljuskovi i grmljavina, mjestimice i jače izraženi. Vjetar većinom slab, prolazno do umjeren jugozapadni, na Jadranu i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura od 35 do 40 °C.

U Zagrebu će biti pretežno sunčano i sparno, poslijepodne povremeno s umjerenom naoblakom. Prema kraju dana i osobito u noći na širem gradskom području raste vjerojatnost za lokalne pljuskove praćene grmljavinom. Vjetar uglavnom slab. Danju vruće uz najvišu temperaturu od 35 do 37 °C.

Foto: DHMZ

Meteoalarmi upaljeni za cijelu Hrvatsku: Vrijeme je izuzetno opasno

Za osječku, gospićku i riječku regiju upaljeno je narančasto upozorenje, što znači da je vrijeme opasno i to zbog toplinskog vala. U zagrebačkoj i karlovačkoj regiji, uz velike vrućine, lokalno su mogući izraženiji pljuskovi s grmljavinom.

Crveno upozorenje, koje označava izuzetno opasno vrijeme, DHMZ je oglasio za kninsku, splitsku i dubrovačku regiju zbog toplinskog vala.

Foto: DHMZ

Za vikend moguće nevrijeme

Za vikend u unutrašnjosti pad temperature. Bit će promjenljivo i nestabilno. Ponegdje može biti i nevremena, osobito u sjevernim krajevima. U unutrašnjosti Dalmacije još u početku bez oborine, a od ponedjeljka i ondje nestabilnije.

Zapuhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar.




Subota će na Jadranu biti većinom sunčana, ali manje vruća. Od nedjelje lokalnih nestabilnosti može biti ponegdje na sjevernom Jadranu, zatim gotovo svugdje.

Umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak potkraj nedjelje će na sjevernom Jadranu okretati na umjerenu do jaku buru koja će se u ponedjeljak proširiti na veći dio Jadrana. Temperatura u blagom padu. U ovako vruće dane ne zaboravite i na ljubimce kojima je također potreban hlad, odmor i osvježenje, piše HRT.




U atmosferi iznad Hrvatske nalazi se 100.000 tona saharske prašine: Mnogi bi mogli imati problema

Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.