Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Butković se ponovo okomio na Milanovića: ‘Zorane, tako si me rastužio, a baš sam se radovao’

Autor: M.P.

Ministar ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković ponovno je otvorio verbalni rat s predsjednikom Zoranom  Milanovićem, koji se malo smirio nakon parlamentarnih izbora. HDZ-ov ministar, po nekim izvorima potencijalni kandidat za predsjednika RH, ‘piknuo’ je Milanovića zbog, kako tvrdi, njegove nagle promjene plana.

“Zorane, što ja to čujem? Opet bježiš od mene! Prvo si potvrdio da sutra dolaziš na svečanu sjednicu Grada Rijeke, a kad si čuo da ću ja biti izaslanik predsjednika Vlade RH, otkazao si dolazak i ideš na svečanu sjednicu Općine Nedelišće. Nemaš pojma koliko sam se radovao našem prvom susretu, nakon tvojih prijetnji meni i mojoj obitelji i tvog paničnog bijega iz našeg duela.

Za razliku od tebe, mene ne vodi mržnja i ne želim ni tebi ni tvojoj obitelji ništa loše. Baš si me rastužio što ne dolaziš na ono isto mjesto na kojem si, prije dvije godine, hvalio moj rad. P.S. Još se stigneš predomisliti”, poručio je Butković predsjedniku putem Facebooka.

Zorane,

što ja to čujem? Opet bježiš od mene! Prvo si potvrdio da sutra dolaziš na svečanu sjednicu Grada Rijeke, a kad…

Objavljuje Oleg ButkovićSrijeda, 12. lipnja 2024.

Svađa koja traje još od parlamentarnih izbora

Podsjetimo, tijekom kampanje za parlamentarne izbore koji su se održali 17. travnja, u koju se iznenada uključio Milanović s najavom da će biti kandidat SDP-a za predsjednika Vlade, izbila je žestoka Facebook svađa između njega i Butkovića. Milanović se uključio u političku utakmicu, no odbijao je podnijeti ostavku na dužnost predsjednika zbog čega je Ustavni sud upozorio i njega, ali i SDP da mu to u takvoj kombinaciji neće proći.




Zbog toga ga premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković i danas često naziva ‘kršitelj Ustava’, što su preuzeli i ostali HDZ-ovci. Svađa na relaciji Milanović – Butković počela je tako da je predsjednik optužio ministrovog brata da radi na projektima koje vodi ministarstvo Olega Butkovića, odnosno da je nabavio kamione i počeo poslovati s državnim tvrtkama kao podizvođač nakon što je Butković postao ministar.

Butković je, pak, Milanovića pitao smatra li se trgovanjem utjecajem ako predsjednik republike osobno traži od državnih i privatnih banaka da otvore račun njegovom rođaku koji je pod sankcijama zbog povezanosti s ruskim kapitalom. Milanović je Butkoviću poručivao i da ga nakon izbora čeka ‘prugasto odijelo’, te da će ostati ‘bez krčme i krave’, dok je ministar predsjednika konstantno pozivao da odgovori na pitanja o rođaku.

Brutalna svađa u Gospiću, Milinović udara na HDZ-ovca: ‘Možda si ti napušen, a možda tvoj mentor’




 

 

Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.