Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Butković preko noći postao bogatiji za 500 tisuća eura: Ministar pojasnio novu situaciju

Autor: B. D.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković naslijedio je skupocjenu kuću u Novom Vinodolskom i suvlasništvo nad dvije oranice u obližnjem mjestu Ledenice.

U svojoj novoj imovinskoj kartici, Butković je naveo da je vlasnik kuće s okućnicom u Novom Vinodolskom vrijedne 500.000 eura, s površinom od 1011 m². Kuću je stekao ugovorom o doživotnom uzdržavanju.

“Imao sam ugovor o doživotnom uzdržavanju, zaključen 1. srpnja 2014. godine. To mi je bio ujak koji je preminuo 19. veljače ove godine. O njemu sam se brinuo zajedno sa suprugom”, izjavio je Butković za 24sata, objašnjavajući kako je došao do kuće.

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Djetinjstvo je proveo ondje

Dodao je da je ugovor o doživotnom uzdržavanju sklopljen prije nego je postao ministar, te da je još kao dijete odrastao u toj kući kod ujaka i bake. Također je naglasio da zemljišta u Ledenicama nisu građevinska i da imaju malu vrijednost. U imovinskoj kartici je naveo da oranice zajedno vrijede 1500 eura.

Hrvatski ministar elegantno spustio Ani Brnabić nakon provokacije: Podsjetio što je radila na Krku




Autor:B. D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.