Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Bivšim ministrima Tolušiću i Mariću aktivirani saborski mandati! Oporba bijesna

Autor: Dnevno

Nakon stanke okupila se većina zastupnika vladajuće većine i glasala za aktiviranje mandata bivših ministara Gorana Marića i Tomislava Tolušića koji su odmah položili prisegu na obavljanje saborske dužnosti.

Zastupnike je razljutila objava predsjedavatelja Furija Radina koji je odgodio glasanje za 1 sat. Razlog je što se Klub zastupnika Milana Bandića nije pojavio na vrijeme na glasanju predviđenom u 13 sati, pa je ono  odgođeno za iza 13 sati do okupljanja zastupnika.

“Svima je vidljivo da je u Saboru većina zastupnika i molim vas da pristupimo glasanju kao što ste najavili. Zbog čega se ne može glasati? Zbog toga što Milan Bandić ucjenjuje Andreja Plenkovića da Sabor ne može normalno funkcionirati! S čime Milan Bandić drži državu za vrat da Sabor i Plenković dožive ovakvo poniženje? Pa na što ste vi sveli državu”, prigovorio je SDP-ov Gordan Maras upozoravajući da u sabornici nema zastupnika iz Bandićevog kluba zastupnika.

Na istu situaciju upozorio je i Mostov Nikola Grmoja. “Koalicijski partner Milan Bandić ucjenjuje vladajuću većinu, odbio se sa svojim žetončićima pojaviti u Saboru i sada mi ne znamo što će se događati”, rekao je Grmoja.

Predsjedavajući Radin je uzvratio je da je on samo glasnik vijesti i da nije kriv za vijesti koje donosi. “Žalosno je da rad Sabora ovisi o klubu Milana Bandića. On ne ucjenjuje samo vladajuću većinu nego i cijelu Hrvatsku i svi smo taoci Milana Bandića“, kazala je SDP-ova Sabina Glasovac.

Ivan Lovrinović iz Promijenimo Hrvatsku poručio kako je oporba u sabornici pa se može pristupiti glasanju. “Pobjegla je ova trgovačka koalicija. Uvedite red i sačuvajte obraz ovog Sabora” rekao je Lovrinović predsjedavajućem.

Šef SDP-a Davor Bernardić rekao je da je to pokazatelj da se vladajuća koalicija ne može dogovoriti ni o terminu glasanja. “U vladajućoj koaliciji nema suglasja ni oko čega, vlada kompletan razdor pa se ne može dogovoriti ni oko termina glasanja”, ustvrdio je Bernardić.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.